Keskiviikko 10.02.2016
Nimipäivää viettävät tänään
Elina, Ella, Ellen, Elna
Suomeksi
På Svenska
In English
Š½Š° руссŠŗŠ¾Š¼ яŠ·Ń‹ŠŗŠµ
Auf Deutsch
en Français
en Español
in Italiano
åœØäø­åœ‹
Olet tässä:  Etusivu

Yhteystiedot

Lohjan Matkailupalvelukeskus
Hossanmäentie 1, 08350 LOHJA
044 369 1309
tourist@lohja.fi

Aukioloajat:

ma-pe klo 9.00-16.00

Pikalinkit

Share |

Vuoden 2015 huippuja Lohjan alueen matkailussa! – 22.12.2015

Näin vuoden lähestyessä loppua on hyvä muistella menneen vuoden onnistumisia. Tässä siis listattuna muutamia Lohjan matkailukentän huippuhetkiä

Kuva: Pere Korteniemi

Lohjanjärvi monipuolisena matkailukohteena tarjosi elämyksiä kaiken ikäsille matkailijoille sekä paikkakuntalaisille. Lohjanjärvellä pääsi mm. uimaan avovesiuintimatkoja, harrastamaan fly board -lentämistä ja Sup-lautailua sekä leikkimään täysin uudella leikkikentällä. Lisäksi Lohjanjärven rannoilla oli paljon tapahtumia kuten Järvirieha ja uiva venenäyttely, purjehdus-, kalastus- ja ratamoottoriveneilykisoja, sekä tietenkin Rantajamit.


Lohjan asema kahvilakaupunkina vahvistui toisen kertaa järjestetyn Kahvilapäivän tiimoilta. Kahvilapäivässä oli mukana jo 15 lohjalaista kahvilaa. Kahvila vuoden kruunasi Pauligin myöntämä vuoden kahvila -titteli Café Laurille.

Café Lauri

Lohjalainen kiinalaismatkailijoiden expertti AuroraXplorer tilauskanta ylitti 500 000€. AuroraXplorerin myötä Lohjaa on esitelty usealle eri kiinalaismyyjälle. AuroraXplorer sai myös vuoden kansaivälistyjä tittelin.

Kesällä saimme kaksi ihanaa puutarhakohdetta lisää matkailutarjontaamme, nimittäin Arboretum Magnolian ja Marja Mellinin puutarhan. Molemmat sijaitsevat Karkalin luonnonpuiston läheisyydessä.
Kuva: Arboretum Magnolia

Satumetsän keskellä kasvanut Paavolan tammi on noussut Retkipaikka.fi kirjoituksen myötä Lohjan luontomatkailun uudeksi vetonaulaksi. Paavolan tammeen voi tutustua puun omilla FB-sivuilla.

Kuva: Retkipaikka.fi
Lohjan majoitustilastot osoittavat 4,6 %:n kasvua tammi-lokakuulta viime vuoteen verrattuna!

Halloween kierrokset Tytyrissä olivat loppuunmyydyt, siitä kiitos kuuluu kaikille yhteistyökumppaneille. Myös Tytyrin Kaivosmuseon Joulu kierroksille osallistui 250 asiakasta, mikä on hyvä alku uudelle perinteelle.

Kuva: Lohjan Harrastajanäyttelijät ry

Tutustu Lohjaan Turistina bussikierroksien suosio oli myös huima, yhteensä 510 henkilöä pääsi matkalle mukaan. Tämä lisäksi Lohjan oppailla 3 omaa Lohja kierrosta ja nekin olivat täynnä. Myös Torstain kulttuurikävelykierrokset olivat ennätyskysyttyjä.

Lohjalla kuvattu Elias Kaskinen & Päivänsankarit musiikkivideo Kesä yhdessä. Julkaistiin lokakuussa, tällä hetkellä 15 000 katselukertaa Youtube ja Spotify kuuntelua n. 116 000 kertaa.Annastiina Mäkitalon, Kiinnoste oy, ideoima ja toteuttama Lohja värityskirja – tuli markkinoille ja toimi myyntituotteena hyvin, juuri oikeaan aikaan! Värityskirja saa jatkumoa vuoden 2016 matkailuesitteessä!

Kuva: Visitlohja


Presidentti Tarja Halonen osallitui uuden matkailukohteen, Vanhan Passin tilan, avajaisiin Karjalohjalla.

Kisakallion Urheiluopisto vahvistui useammalla lajivaltauksella ja heillä on heti ensi vuoden alkuun luvassa Avantouinnin SM- kisat. Ei pidä myöskään unohtaa, että sudet treenaavat Kisakalliolla.

Kuva: Visit South Coast Finland