Perjantai 20.10.2017
Nimipäivää viettävät tänään
Jasper, Jesper, Kasper, Kasperi, Kauno
Suomeksi
På Svenska
In English
Š½Š° руссŠŗŠ¾Š¼ яŠ·Ń‹ŠŗŠµ
Auf Deutsch
en Français
en Español
in Italiano
åœØäø­åœ‹
Olet tässä:  Etusivu Matkailukohteet Museot › Arkkipiispan karkali

Matkailukohteet

Arkkipiispan Karkali

Meri Kaila-Sayeed on koonnut omistamansa huvilan esineistöstä ja valokuvista upean kattauksen arkkipiispa Gustaf Johanssonin (1844-1930) elämää sekä kesähuvilan alkuperäisiä tavaroita ja muistoja 1800-luvun lopulta 1950-luvulle. Huvilakohde on Karkalinniemen vanhin, kokonaisuudessaan 16 huonetta käsittävä herrasväen kesähuvila, josta kolme alakerran huonetta ja eteinen on sisustettu Arkkipiispan Karkali- museon näyttelyksi. Muutoin huvilarakennus on yksityisessä käytössä. Ryhmät kokoontuvat huvilarakennuksen itäisellä lasiverannalla, jossa Meri Kaila-Sayeed pitää lyhyen esittelyn ja kertoo kohteen taustoista. Tämän jälkeen ryhmä pääsee omatoimisesti tutustumaan museotilaan, valokuviin ja esineistöön. Kaikista museon huoneista löytyy kattavat esittelytekstit omatoimista tutustumista varten. Opas on kuitenkin koko ajan paikalla kysymyksiä varten, mutta ei varsinaisesti opasta kuin kysyttäessä.

Tuleva arkkipiispa Johansson alkoi rakennuttaa Karkalin kesähuvilaa vuonna 1882. Talo valmistui 1884. Huvilaan kuuluu myös mittava puutarha, jossa on paljon alkueräisiä Johanssonin itsensä istuttamia puita ja hedelmäpuita. Huvila on Karkalinniemessä, lähellä Karkalin luonnonpuistoa ja aivan Lohjanjärven rannassa. Puutarhassa on viehättävä huvimaja, mikä oli olemassa samalla paikalla ainakin jo vuonna 1889.

Museotilana kolme huonetta on varsin pieni suuremmille ryhmille, joten parhaiten tutustuminen tapahtuu niin, että osa ryhmästä kiertelee vuorotellen puutarhan ja vuorotellen museotilan.

Avoinna ryhmille kesä - elokuussa klo 12 - 17. Varaukset viimeistään 2vko ennen vierailua
Varaukset Lohjan Matkailusta: 044 369 1309 tai tourist@lohja.fi
Kierroksen hinta: 7€/hlö
Osoite: Karkalintie 960, 08100 Lohja. Bussin pystyy ajamaan tien suuntaisesti lähelle museorakennusta, mutta bussi pitää käydä kääntämässä joko talousrakennuksen takana (200 metrin päässä) tai Karkalin luonnonpuiston parkkipaikalla (800 metrin päässä)Huomioitavaa: kohde ei sovellu liikuntaesteisille, raput ja kynnyksiä talossa.


Olet tässä:  Etusivu Matkailukohteet Museot › Arkkipiispan karkali
Sivun alkuun