Perjantai 24.11.2017
Nimipäivää viettävät tänään
Lemmikki, Lempi, Sivi
Suomeksi
På Svenska
In English
Š½Š° руссŠŗŠ¾Š¼ яŠ·Ń‹ŠŗŠµ
Auf Deutsch
en Français
en Español
in Italiano
åœØäø­åœ‹
Olet tässä:  Etusivu

Matkailukohteet

Kaarteen sotamuseo

Teija ja Kalervo Kaarteen sotamuseo Lohjalla on yksityisenä kotimuseona kunnianosoitus itsenäisyytemme säilyttämisen puolesta taistelleille ja muistutus Suomen kunniakkaan historiaperinteen vaalimiselle. Esillä on sotien 1939 – 45 esineistöä ja aseita, Lotta-kanttiini, juoksuhauta, korsu, pommisuoja sekä sodan ääniä. Ääni- ja valoefektit tiivistävät elämyksellistä tunnelmaa. Esillepano on toteutettu osastoittain, kukin osasto sisältää oman aiheen.

Vuodelle 2017 Uutta on Lohja-huone ja ensimmäisen osaston uudistukset. Lohja huoneessa on kuvattuna Lohjan talvisodan aikaista ilmavalvontaa ja pommitusten tuhoja. Ensimmäisessä osastossa, joka on sisäänkäyntihuoneessa kävijä löytää aidon Mannerheim-ristin, no 69. Lentäjä-ässä Lauri Nissisen risti ja hänen muut kunniamerkkinsä. Huoneessa on myös Mikko Rantalan dioraamat, joista toinen esittää talvisodan Taipaleen taistelua ja toinen Lappeenrannan lentokenttää 17.6.1944. Tilanne kuvaa Mannerheim-ristin Ritarin lentäjä Lauri Nissisen lähtöä torjumaan vihollisen ilmahyökkäystä.

Opastetut vierailut sopimuksesta ryhmille ympäri vuoden.
Ryhmän minimikoko 5 henkilöä. Suuret ryhmät ovat mahdollisia yhdistämällä museokierroksen Teija Kaarteen mosaiikkinäyttelyn.
Pääsymaksu: 10 €/henkilö, koululaisryhmät 5€/hlö, opettajat ilmaiseksi. Maksu käteisellä.
Varaukset: Lohjan Matkailupalvelukeskus:puh. 044 369 1309 tai tourist(a)lohja.fi.
Osoite: Rakettikaari 30, 08700 Lohja

Kaarteen sotamuseon ja TeijArt Mosaiikkigallerian yleisöpäivät ovat la 10.6.2017 klo 14:00 ja la 5.8.2017 klo 14:00. Ei tarvita etukäteisvarausta, eikä ole ryhmän vähimmäiskokovaatimusta, joten tule ja tutustu .

www.kaarteensotamuseo.fi
https://www.facebook.com/kaarteensotamuseo

Katso esittelyvideo Kaarteen kotimuseosta

Lue matkailutoimittaja ja -kirjailija Hannu Tuomisen kommentit Kaarteen Kotimuseosta


Olet tässä:  Etusivu
Sivun alkuun