Koronavirustilanteen aiheuttamia muutoksia Lohjan alueen matkailupalveluihin - VisitLohja

Ajankohtaista

Koronavirustilanteen aiheuttamia muutoksia Lohjan alueen matkailupalveluihin

LOHJAN KAUPUNGIN TIETOA KORONAVIRUSTILANTEESTA

Koska koronavirustilanne valitettavasti jatkunee jonkin aikaa, sille on luotu oma verkkosivu Lohjan kaupungin sivujen alle. Sivu ei tule kertomaan kaikkea koronavirukseen liittyvää. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos viestii ja vastaa virukseen liittyvistä valtakunnallisista linjauksista sekä antaa yleisiä ohjeita mm. tartunnan välttämiseen. Myös ministeriöt ja aluevirastot antavat linjauksia ja informaatiota. Sairaanhoitopiirit ovat vastuussa mm. tartuntatilanteen viestimisestä.

Lohjan kaupungin koronavirus-sivun tarkoitus on kertoa, miten valtakunnalliset linjaukset vaikuttavat Lohjalla ja mistä lohjalaiset voivat saada tarvitsemaansa apua tai neuvontaa.

Sivulle pääset tästä linkistä https://www.lohja.fi/koronavirus

Valtakunnallisten neuvontalinjojen koronaan liittyvää neuvontaa saa Lohjalla 14.3.2020 alkaen puhelinnumeroista 044 369 2901 ja 044 369 2902. Numerot palvelevat joka päivä klo 7-21. Lisäksi voit ottaa yhteyttä https://pro.klinik.fi/contact/lohja kautta. Yleistä koronaan varautumiseen liittyvää neuvontaa saat myös lähettämällä sähköpostia koronaneuvonta@lohja.fi Sähköpostitse ei käsitellä henkilökohtaisia terveystietoja. 

KORONAVIRUSTILANTEEN AIHEUTTAMIA MUUTOKSIA LOHJAN ALUEEN MATKAILUPALVELUIHIN

Matkailuyritykset

Mikäli sinulla, matkailupalvelun tuottajana, on sellaista koronaan liittyvää informoitavaa yritystäsi, palveluasi koskien, jonka haluat viestiä myös Visitlohja- sivujen kautta, pyydämme toimittamaan tiedot meille sähköpostitse osoitteeseen tourist(at)lohja.fi. Päivitämme tietoja toiseen julkaistavaan ajankohtaistiedotteeseen lähtökohtaisesti kaksi kertaa päivässä, toistaiseksi, klo 10 ja klo 16 mikäli päivitettävää tietoa meille tulee. Palvelujen kooste on luettavissa täältä https://www.visitlohja.fi/ajankohtaista/apua-kotioloihin-koronavirustilanteen-vuoksi-saatavilla-nailta-yrityksilta/

Asiakkaat

30.3.2020 Valtioneuvosto on hyväksynyt esityksen, jonka mukaan baarit ja ravintolat menevät kiinni tänään 30.3.2020 ja ovat suljettuina 31.5.2020 saakka. Laki ei koske ruuan ja juoman myymistä ravitsemisliikkeistä muualla nautittavaksi tai henkilöstöravintoloita. Valtioneuvosto

Jos olet asiakkaana tulossa Lohjalle Matkailu- tai ravintolapalvelujen käyttäjäksi ja pohdit mistä esim. voit ostaa ruokaa mukaan, pyydämme sinua ensisijaisesti tarkistamaan yksityisen palvelun ajankohtaiset tiedot suoraan palveluntarjoajan omilta sivuilta tai olemaan muutoin suoraan yhteydessä yritykseen.

Kotioloihin tarvittavaa yritysten apupalvelua sekä ruokien kotiinkuljetuspalvelua sekä kaupoista että ravintoloista, voit tutkailla myös täältä https://www.visitlohja.fi/ajankohtaista/apua-kotioloihin-koronavirustilanteen-vuoksi-saatavilla-nailta-yrityksilta/

Pyydämme ystävällisesti huomioimaan, että edellisen linkin takaa olevalla listalla on vain Lohjan matkailuun ilmoitetut palvelut, joten lista ei ole suinkaan täydellinen.

Matkailutoimisto, Laurinkatu 50

Koronavirustilanteen johdosta,  Lohjan Matkailupalvelu on suljettuna 13.5.2020 saakka tiskiasioinnin osalta. Palvelemme asiakkaitamme sähköpostilla ja puhelimitse sekä sosiaalisen median kanavien kautta, normaalisti, arkisin klo 9-16. Pahoittelemme tilannetta.
Olethan yhteydessä tourist(at)lohja.fi tai 044 369 1309.

Tytyri Elämyskaivos suljettu 13.5.2020 saakka

Koronavirustilanteen johdosta, valtioneuvoston asettaman poikkeustilan vuoksi, Tytyri Elämyskaivos on suljettu kaikkien kierrosten ja tapahtumien osalta  13.5.2020 saakka. Mikäli olet varannut ryhmällesi käynnin Tytyriin tai sinulla on lippu nyt perutuille yleisökierroksille, niin ole yhteydessä Lohjan matkailuun sähköpostitse tourist(at)lohja.fi tai puhelimitse 044 369 1309. Toimistomme palvelee arkisin klo 9-16. Tiskiasiointimme on suljettuna toistaiseksi. 

Valtioneuvoston asettama poikkeustila ja vaikutukset Lohjalla

Valtioneuvoston 16.3.2020 asettaman poikkeustilan vuoksi Lohjalla noudatetaan valtioneuvoston linjauksia kaikissa toiminnoissa. Tämä tarkoittaa matkailullisesti mm. teattereiden, tapahtumien, museoiden, liikuntapalvelujen, konserttien sekä kaikenlaisen ryhmätoiminnan peruuttamisia tai siirtämisiä uuteen ajankohtaan. Visitlohja pyrkii pitämään sivuillamme olevan tapahtumakalenterin ajan tasalla koko ajan muuttuvassa tilanteessa.

Lohjan kaupungin tarkemmista linjauksista saat tiedon täältä https://www.lohja.fi/koronavirus

Matkailuyritystemme tiedotteista poimittua:  

Lohja Spa & Resort, Lohja, on sulkenut toimintansa 25.5.2020 saakka lisätietoa https://www.lohjaspa.fi/info/ajankohtaista/tiedote

Kisakallion Urheiluopisto, Lohja, on sulkenut toimintansa toistaiseksi, lisätietoa https://www.kisakallio.fi/fi/kisakallio-on-suljettu-toistaiseksi

 

TIEDOTE: Ravintolat sulkeutuvat asiakkailta, ruokaa voi kuitenkin tilata ja noutaa

Työ- ja elinkeinoministeriö 24.3.2020 20.12

Suomessa vallitsee koronaviruksen vuoksi poikkeusolot ja koronaviruksen leviämisen estämiseksi ravintolat, kahvilat ja anniskelupaikat suljetaan asiakkailta mahdollisimman pian. Hallitus antoi 24.3.2020 asiaa koskevan hallituksen esityksen eduskunnalle, joka aloittaa asian käsittelyn välittömästi. Tarkoituksena on suojata väestöä ja turvata yhteiskunnan toiminta. Muutokset ovat voimassa 31.5.2020 asti.

 Ruuan ulosmyynti asiakkaille on kuitenkin sallittua. Asiakas tai ruokalähetti voi hakea valmiit annokset ravitsemisliikkeestä tai ravintola itse toimittaa annokset suoraan asiakkaille.

 Sulkeminen ei koske sellaisia ravintoloita, jotka eivät ole avoinna yleisölle eli esimerkiksi henkilöstöravintoloita tai oppilaitosten ruokaloita.

 Työ- ja elinkeinoministeriö julkaisee mahdollisimman pian lisätietoa yrityksille ja kansalaisille ravintoloiden sulkemisesta.

 Tukea yrityksille on tarjolla

Yrittäjän kannattaa ottaa rahoitusvaikeuksissa ensimmäisenä yhteyttä omaan pankkiin ja muihin yrityksen rahoittajiin. Pankit ovat jo viestineet valmiudesta lyhennysvapaisiin ja maksuaikajoustoihin koronan aiheuttaman poikkeuksellisen tilanteen vuoksi. Valtio tukee omilla toimillaan pankkien kykyä rahoittaa yrityksiä.

 Yritykset voivat hakea tukea Business Finlandista, joka avasi 19.3.2020 kaksi uutta rahoituspalvelua, joilla pyritään lieventämään koronavirusepidemian aiheuttamia talousvaikutuksia. Rahoituspalvelut on tarkoitettu Suomessa toimiville pk- ja midcap-yrityksille, joiden liiketoiminta kärsii koronavirustilanteesta.

 Rahoituspalvelujen kohteena ovat matkailu ja matkailun oheispalvelut, mutta myös luovat ja esittävät alat sekä kaikki toimialat, joiden alihankintaketjujen toimivuuteen koronavirustilanne on vaikuttanut tai vaikuttamassa. Rahoitus on tarkoitettu yritykselle uusien liiketoimintojen selvittämiseen ja kehittämiseen poikkeusoloissa.

 Myös ELY-keskukset ovat varautuneet tukemaan ravintolayrittäjiä koronaviruksen aiheuttamassa ahdingossa ja ELY-keskusten yritysten kehittämishankkeita suunnataan erityisesti palvelualojen pk-yrityksille koronaviruksesta aiheutuvien vaikutusten hallintaan ja ehkäisemiseen myönnettäviin avustuksiin.

 Yrittäjille suunnattu Talousapu-neuvontapalvelu neuvoo yrittäjiä talous- ja maksuvaikeuksissa. Neuvontapalvelun valtakunnallinen puhelinnumero on 02950 24880 (arkisin 9.00–16.00)

 Lisätiedot:

hallitusneuvos Liisa Huhtala, TEM, p. 029 504 7062

osastopäällikkö Antti Neimala, TEM, p. 029 504 7039

Työ- ja elinkeinoministeriön verkkopalvelu | tem.fi | info@tem.fi

 

Tiedote päivitetty viimeksi ma 6.4.2020

 

Share This