Kotimaanmatkailu edistää Suomen talouden elpymistä 100 syytä matkailla Suomessa -kampanja tarjoaa vinkit myös Lohjalle - VisitLohja

Ajankohtaista

Kotimaanmatkailu edistää Suomen talouden elpymistä 100 syytä matkailla Suomessa -kampanja tarjoaa vinkit myös Lohjalle

Matkailuorganisaatioiden valtakunnallinen yhteiskampanja 100 syytä matkailla Suomessa toteutetaan neljättä kertaa. Lohja on ollut mukana kampanjassa sen alkuajoista lähtien.

Kampanja on työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) tukema ja Suomen matkailuorganisaatioiden yhdistys Suoma ry:n toteuttama. Toukokuussa alkava kampanja jatkuu tänä vuonna poikkeuksellisesti lokakuun loppuun asti. Vahvasti digitaalisiin kanaviin rakennettu kampanja kokoaa kotimaan matkailuhelmet yhteiselle 100syytä.fi-sivustolle.

– Kesä 2020 on vallitsevien olosuhteiden vuoksi odotettavissa kotimaan matkailun huippuvuodeksi. Mökkilomat näkyvät jo selkeästi kysyntäpiikkinä alueellamme ja mökkielämän lisäksi haluamme tietysti tarjota asiakkaille alueen aktiviteetteja. Lohjan kampanjakohteena on Tytyrin Elämyskaivos, mikä aukeaa jälleen yleisölle 1.6.2020 lähtien. Tytyri tietysti on ympärivuotinen käyntikohde, joten kampanjan vaikutuksia voimme hyödyntää vielä talveen saakka, kertoo Lohjan matkailupäällikkö Minna Ermala.

“Suomen matkailu nousee takaisin jaloilleen nimenomaan kotimaanmatkailun avulla. Ihmiset kokevat kotimaan turvallisimpana vaihtoehtona vielä pitkään, ja korona-aika on saanut monet suomalaiset innostumaan läheltä löytyvistä paikoista ja luonnossa liikkumisesta ihan uudella tavalla. Inspiraatiota kaivataan kuitenkin kovasti siihen, mitä kaikkea kotimaassa voikaan tehdä, sitten kun reitti on selvä, ja tähän kysymykseen kampanjamme tarjoaa jopa sata upeaa vaihtoehtoa”, kertoo Suoma ry:n puheenjohtaja Anne-Marget Hellé

“Kriisin jälkeen tärkeä tavoitteemme on saada kotimaanmatkailu takaisin kasvun tielle, jolla se on viime vuodet ollut. Koronapandemia korostaa vastuullisen lähimatkailun merkitystä entisestään. Matkailemalla kotimaassa voimme tukea yhdessä kotimaisia palveluita ja yrittäjiä”, toteaa elinkeinoministeri Mika Lintilä.

– Olemme Lohjalla ylpeitä siitä, että sijaitsemme vilkkaiden talousalueiden kolmion keskellä. Helsinki, Tampere ja Turku ovat kaikki parin tunnin tunnin ajomatkan sisällä ja pystymme tarjoamaan todellista lähilomaa lähialueen suurien kaupunkikeskustojen asukkaille. Toivonkin, että reheväluontoinen ja kulttuuririkas Lohja tulee monelle tutuksi vehreytensä ja mutkattomien palvelujensa myötä tänä kesänä, iloitsee Ermala.

 

Lisätietoja:

Anne-Marget Hellén, Suoma ry:n hallituksen puheenjohtaja anne-marget.hellen@turku.fi, +358 50 5590499

Hannu Komu, Suoma ry:n toiminnanjohtaja

hannu.komu@onvisio.fi, +358 400 615756

Minna Ermala, Lohjan kaupunki /Visitlohja

minna.ermala@lohja.fi , +358 44 374 1218

 

Kampanjan kuvamateriaalia ja logot: https://100syyta.fi/medialle

TEM: https://tem.fi/kotimaanmatkailu

* Suoma ry:n tilaaman 100 syytä matkailla Suomessa -kyselytutkimuksen tiedonkeruu toteutettiin online-kyselynä Bilendi Oy:n ylläpitämässä M3 Panelissa 18.–22.3.2020. Tutkimuksen kohderyhmä oli 18–75-vuotiaat ja kyselyyn vastasi 1000 suomalaista. Otos kiintiöitiin kansallisesti edustavaksi sukupuolen, iän ja asuinalueen mukaan.

100 syytä matkailla Suomessa -kampanjan kesän 2019 yhteenveto:

  • Sivustolla luettiin kotimaisten matkakohteiden esittelykortteja touko-syyskuun aikana yli 1,2 miljoonaa kertaa.
  • Kampanjan sosiaalisen median kanavat keräsivät 13 000 uutta seuraajaa ja yhteensä sosiaalisessa mediassa tavoitettiin yli 1,5 miljoonaa suomalaista touko-kesäkuussa.
  • Kampanja palkittiin Finnish Travel Gala 2019 -kilpailussa Vuoden matkailukuvan nostajana
Share This