Ajankohtaista

Vuoden 2018 Lauriksi Cafe Laurin yrittäjät Jukka Turunen ja Timo Ranta

Lohjalla on valittu 34. Lauri ja tänä vuonna tittelin saivat Cafe Laurin yrittäjät Jukka Turunen ja Timo Ranta. Laurinpäivää vietettiin Lohjalla lauantaina 11.8. ja Laurin hatut ojennettiin yrittäjäkaksikolle torilla Laurinpäivän ohjelman huipennukseksi. Julkistajana toimi Länsi-Uusimaa lehden päätoimittaja Päivi Kallo, matkailupäällikkö Minna Ermala ja Laurinkadun kauppiaiden edustaja Keskuskengän Harry Saarinen.

Café Laurin yrittäjät ovat lähes 10 vuoden ajan hemmotelleet lohjalaisia kahvila-asiakkaita laadukkaalla ja Keski-Eurooppalaistyylisellä kahvilakulttuurilla. Palvelun taso, tuotteet ja ohjelmatarjonta ovat tuoneet Cafe Laurille tunnustusta aiemmin mm. Vuoden Matkailuyrityksenä sekä Suomen parhaana Paulig- kahvilana. Kahvilan ja palvelun maine on kiirinyt laajalle Lohjan ulkopuolelle ja kahville tullaan varta vasten kauempaakin.

Yrittäjien pitkäjänteinen työ ja omistautuminen kahvilalle yön pikkutunneista seuraavaan iltaan on ihailtavaa. Café Laurin perjantaisten kulttuuri- ja ohjelmailtojen anti on upea lisä lohjalaiseen kulttuuritarjontaan ja suuretkin tähdet odottavat pääsyä Café Laurin intiimiin tunnelmaan. Jukka ja Timo ovat lisäksi olleet aloitteentekijöinä aivan uudenlaisen ja Suomessa ainutlaatuisen kahvilapäivä tapahtuman luomisessa. Jukka ja Timo toimivat loistavina Lohja- lähettiläinä monin tavoin omassa työssään ja jopa vapaa-ajallaan. He ovat aktiivisia Lohjan keskustassa tapahtumien asioiden kehittämisessä ja huokuvat myönteistä ja iloista lohjalaisuutta omalla persoonallaan.

Laurin valinta on alkanut vuonna 1985. Lauri on aina lohjalainen ja toimii oman työnsä, toimintansa ja persoonansa kautta esimerkillisenä Lohjan edustajana. Lauri on ennen kaikkea tekijä, joka toiminnallaan edistää lohjalaisuutta tai Lohjan tunnettuutta kuntarajojen ylikin. Lauri voi olla myös esimerkillinen hyväntekijä tai henkilö, joka on aikaansaanut lohjalaisittain jotain paikkakunnalle koituvaa erityistä hyvää. Lauri voi miehekkäästä nimestään huolimatta olla mies tai nainen. Laurinpäivän viettämisen perinteen ovat aloittaneet Lohjan Laurinkadun kauppiaat ja kaupungin matkailu, tapahtuma on järjestetty viime vuosina yhdessä Lohjan kaupunkisisältöjen toimijoiden kanssa. Lauriksi on vuosien varrella nimitetty mm. kulttuurivaikuttajia, yrittäjiä, julkisen tahon persoonia kuin liikuntapuolen vaikuttajiakin.

Lisätietoja aiheesta Lohjan matkailusta, matkailupäällikkö Minna Ermala, 044-374 1218

Share This