Lohjan matkailun kesä 2019 - VisitLohja

Ajankohtaista

Lohjan matkailun kesä 2019

Lohjan matkailun kesään kuuluu olennaisesti kesätyöntekijöiden ilmestyminen matkailun asiakaspalveluun. Kesätyöntekijät työskentelevät kesäkuusta elokuuhun pääosin matkailun toimipisteessä Laurinkatu 50. Toripäivinä matkailun kesätyöntekijöitä tapaa ajoittain myös Lohjan torilla kiertelemässä. Kesätyöntekijät ovat tänä vuonna jo viime kesälläkin matkailussa tutuksi tullut Veera Purontakanen Lohjan lukiosta juuri kirjoittanut ylioppilas. Veeran kanssa matkailijoita palvelee juuri Irlannista opiskeluvaihdosta Lohjalle palannut, Haaga-Helian matkailualan AMK opiskelija Helinä Väinänen. Palvelukielinä kesällä on suomen lisäksi ruotsi, englanti, saksa, ranska ja espanja.

Kesätyöntekijät Veera Purontakanen ja Helinä Väinänen

Lohjan kesän matkailutarjontaa värittävät kesäteatterit eri puolilla Lohjaa, Lohjan oppaiden vetämät kulttuurikävelykierrokset torstai iltaisin sekä uutena konseptina alkavat tiistai illan iltatorit heinäkuulla Lohjan torilla. Tämä lisäksi on kulttuuripuolelta mm. Lohjan museon näyttelyt, Sammatin kohteet ja tapahtumat, Karjalohjan Koivu ja Tähti festivaali, Sirkusfestivaali Pusu Töllin Myllyllä, Omenapuun varjossa kamarimuusikin konserttisarja eri puolilla Nummi-Pusulaa sekä Lohjan kylillä kesätoreja ja iltamia. Matkailusta saa vinkkejä myös uimarantojen ja ulkoilureittien löytämiseksi ja tietysti Lohjan matkailukartta on tehty viidellä kielellä suomi, ruotsi, englanti, saksa ja venäjä. Kesän viikko-ohjelma on tehty suomeksi ja englanniksi. Matkailusta voi ostaa mm. matkamuistoja, kulttuurikävelykierrosten ja Tytyrin Elämyskaivoksen yleisökierroslippuja sekä syksyllä ohjelmistoon tulevan Lohjan teatterin lippuja ja Lohjan kaupunginorkesterin konserttien lippuja. Matkailusta löytyy myös Lohja- postikortteja. Kesän tapahtumista Matkailun järjestämänä on tulossa Lohjan keskustaan perinteinen Laurinpäivä 10.8. jossa valitaan jo 35 Lauri.

Matkailun toimitilassa voi käydä ihailemassa talven aikana tehtyjä paikallisen taiteilijan Milja Viljamaan MiljArt maalauksia. Maalaukset on tehty suoraan seinäpintaan ja maisemia on kaksi. Toinen on Paavolan tammesta ja toinen Lohjanjärveltä silhuetti kaupungin suuntaan. Maalauksissa on käytetty taiteilijan vapautta tuoda kohde värikkäänä ja vauhdikkaana esille.

Milja Viljamaa, MiljArt ja taustalla maalaus Paavolan tammi.

Visitlohja on käynnistänyt somessa Lähilomahaasteen. Lähilomahaasteessa haastetaan kaikki matkailemaan omalla kotiseudulla ja tutustumaan paremmin kotiseudun kohteisiin ja palveluihin. Lähilomahaaste löytyy facebookista kun kirjoittaa Lähilomahaaste. Kotimaan matkailu on nyt hyvässä nosteessa ja pyrimme vastaamaan Lähilomahaasteella tähän omalta osaltamme.

Lohjan Matkailu on avoinna kesä-elokuun ma-pe klo 9-17 ja lauantaisin klo 10-15. Matkailutoimisto sijaitsee osoitteessa Laurinkatu 50 katutasossa.

Lisätietoja Lohjan Matkailusta, tourist@lohja.fi tai p. 044-369 1309

 

Share This