Osallistu Lähilomahaasteeseen - VisitLohja

Ajankohtaista

Osallistu Lähilomahaasteeseen

Visitlohjan lähilomahaaste on leikkimielinen matka- ja lomahaaste, jossa saat 25 erilaista tapaa tutustua lähiympäristöön ja kotimaan matkailuun. Idea lähilomahaasteeseen on lähtenyt kotimaan matkailun kiinnostuksen kasvusta ja matkailijoiden tarpeesta löytää ekologisempia vaihtoehtoja lomailuun. Myös Visitlohjan henkilökunnan oma kiinnostus kotimaan matkailuun motivoi haasteen tekoon. Joten Visitlohja haluaa haastaa kaikki matkailusta ja seikkailuista kiinnostuneet mukaan kotimaan tutkimusmatkalle.

Lähilomahaasteen on koonnut Lohjan Kaupungin matkailualan asiantuntijat. Haasteesta on pyritty tekemään mahdollisimman monipuolinen ja eri tavoin lomailijoita innostava ja haastava. Tarkoitus on, että haasteen kautta lomailijat löytävät uusia mielenkiintoisia matkailukohteita läheltä omaa kotipaikkaa ja että syntyy oivallus siitä, kuinka voi saada rentouttavan ja elämyksellisen loman lähellä omaa kotia. Tärkeintä on kuitenkin, että haasteen parissa on hauskaa.

Lähilomahaasteessa on huomioitu niin lapsiperheet, pariskunnat kuin seikkailuja etsivät matkailijatkin. Myöskään lomabudjetin ei tarvitse olla suuren suuri, jotta haasteeseen voi osallistua. Ajallisesti haasteita on ajateltu suoritettavan noin joka toinen viikko tai niin, että kesälomalla suorittaa useamman kohdan yhtäjaksoisesti. Mikäli 25 kohteen haaste tuntuu kuitenkin liian suurelta, voi joukosta valita joka kuukaudelle yhden sopivan kohdan ja suorittaa minilähilomahaasteen.

Lähilomahaasteen tavoitteena on antaa uusia näkökulmia, elämyksiä ja innostaa kotimaanmatkailun pariin. Haaste on ihan kaikille avoin, joten tartu sinäkin siis lähilomahaasteeseen!

Vinkit onnistuneeseen lähilomahaasteeseen:

  1. Kuka tahansa saa osallistua. Visitlohja haastaa kaikki matkailusta kiinnostuneet lähilomalle oman kotikunnan kulmille.
  1. Lähilomahaasteen voi suorittaa parhaaksi katsomallaan tavalla. Lähilomahaasteen on tarkoitus tarjota sinulle inspiraatiota ja uusia iloisia lomakokemuksia. Toteuta siis niin monta haasteen kohtaa, kuin haluat ja mistä koet hyötyä sinulle ja läheisillesi. Lähilomahaastetta ei myöskään tarvitse suorittaa listan mukaisessa järjestyksessä vaan oma kiinnostus ja seikkailunhalu voi johdatella eteenpäin. Kaikki on sallittua.
  1. Jaettu matkailukokemus on moninkertainen. Lähilomahaasteeseen on hauskaa osallistua yhdessä muiden kanssa. Innosta ystäväsi mukaan tai liity mukaan Lähilomahaasteen Facebook-ryhmään, niin pääset keskustelemaan, jakamaan lomavinkkejä ja kertomaan kokemuksia mahtavista lomahetkistä. Lomakokemuksia voit jakaa myös Instagramissa ja muissa kanavissa aihetunnisteella #lähilomahaaste
  1. Pyydä vinkkejä matkailutoimistoista. Kun etsit tietoa paikallisista matkailukohteista, niin saat varmasti apua asiantuntevilta kollegoiltamme eri kaupunkien matkailutoimistoista sekä heidän kotisivuilta ja some-kanavista. Me Lohjan Matkailussa autamme myös mielellämme ja meihin yhteyden saa soittamalla 044 369 1309, lähettämällä viesti tourist@lohja.fi tai Facebook ja Instagram tilien kautta

 Lähilomahaaste tehtävät:

1. Vieraile matkailu- tai luontokohteessa, joka on asuinpaikastasi kävelymatkan päässä

2. Vieraile kohteessa, joka on asuinpaikastasi pyörämatkan päässä

3. Vieraile kotimaan kohteessa, jonne voit matkustaa linja-autolla, autolla tai junalla

4. Pyydä ystävääsi esittelemään hänen kotikaupunkiaan

5. Esittele ystävällesi omaa kotikaupunkiasi

6. Vieraile naapurikunnan historiallisessa matkailukohteessa

7. Vieraile paikallisen kirjaston järjestämässä tapahtumassa

8. Osallistu markkinoille tai messuille

9. Käy luontopolulla ja nauti nuotion lämmöstä

10. Käy matkailutoimistossa hakemassa tietoa paikallisista nähtävyyksistä

11. Tutustu kotikaupunkisi paikallistuottajaan tai käsityötaitajiin esimerkiksi marjatilaan, kahvipaahtimoon tai käsityökauppaan

12. Vuokraa sauna paikkakunnaltasi ja nauti rentouttavat löylyt ystävien kanssa

13. Käy kahvilassa nauttimassa kuppi kuumaa ja paikallisia herkkuja

14. Käy kesä- tai kirpputorilla

15. Käy lähiliikuntapaikassa esimerkiksi uimassa, luistelemassa tai hiihtämässä

16. Tutustu historialliseen muistomerkkiin

17. Käy konsertissa ja/tai teatterissa

18. Käy taidenäyttelyssä tai taidegalleriassa

19. Majoitu kotimaassa hotellissa, hostellissa, teltassa tai mökissä

20. Käy paikallismuseossa

21. Lue esite tai muu teos kotikaupungistasi

22. Käy paikallisessa urheilutapahtumassa

23. Osallistu joulutapahtumaan

24. Vuokraa kanootti, SUP-lauta tai vaikka potkulauta ja tee sillä pieni retki

25. Kirjoita tai kerro jotain kivaa kotikaupungistasi sosiaalisen median kanaviin

Antoisia matkailuhetkiä toivottaen!

Linkit

Lähilomahaaste Facebook-ryhmä: https://www.facebook.com/groups/lahilomahaaste

Visitlohja.fi sivut
Lohjan Tapahtumakalenteri
Visitlohja Facebook-sivu
Visitlohja Instagram profiilis

Aihetunniste: #lähilomahaaste

Share This