TORSTAIN KULTTUURIKÄVELYKIERROKSET 2020 - VisitLohja

Ajankohtaista

TORSTAIN KULTTUURIKÄVELYKIERROKSET 2020

Lohjan perinteiset kesän Torstain kulttuurikävelykierrokset alkavat jälleen kesäkuun alussa ja jatkuvat syyskuun alkuun saakka. Vaikean kevään jälkeen Torstain kulttuurikävelykierrokset ovat lähimatkailua parhaimmillaan, tarjoten viikoittain erilaisia inspiraation lähteitä niin paikallisille, kesäasukkaille kuin muualta Suomesta tuleville matkailijoille. Kulttuurikävelykierrokset alkavat torstaina 4.6. klo 17.00. Ensimmäinen kierros vierailee Ojamon kartanolla, jossa perehdytään vanhan ratsutilan historiaan ja sen mielenkiintoisiin tarinoihin. Kauden viimeinen kierros 3.9. taas vie retkellä viehättävään Porlaan.

Ojamon Kartanon ja Porlan kierrosten väliin Lohjan oppaat ovat suunnitelleet kierrokset mm. Sammattiin Elias Lönnrotin maisemiin, Virkkalaan, Lohjan harjulle ja Lohjan Pyhän Laurin kirkon kirkkomaalle. Kierroksilla on myös vaihtelevia teemoja, kuten Kalkki-Petterin valtakunta, retki Lohjan Museolta Tytyrin Avolouhoksille ja vahvat lohjalaiset naiset. Kulttuurikävelykierroksia järjestetään myös ruotsiksi Virkkalassa heinäkuun alussa ja Ojamon kartanolla elokuun loppupuolella. Yleisön kannattaakin osallistua niin monelle kierrokselle kuin mahdollista, sillä jokainen kierros on erilainen ja tuo varmasti uutta näkökulmaan Lohjaan ja lähimatkailuun.

Torstain kulttuurikävelykierroksia on järjestetty yhteistyössä Lohjan Oppaat ry:n kanssa kesästä 2007 alkaen, jolloin vastavalmistuneille Lohjan oppaille kaivattiin opastuskokemusta ja vastaavasti oli herännyt tarve yksittäisten matkailijoiden opastetuille kierroksille. Näistä tarpeista nousi idea järjestää opastettuja kävelykierroksia torstaisin Lohjan keskustassa. Nyt neljättätoista kertaa järjestettävä tapahtumasarja on vakiintunut odotetuksi kesätapahtumaksi Lohjalla ja se on myös kasvanut kattamaan koko Lohjan alueen.

Koronatilanteesta johtuen kuitenkin perinteiseen tapahtumaankin on tehty muutamia rajoituksia, sillä asiakkaisen ja oppaiden turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää. Tänä kesänä kierroksien osallistujamäärä on maksimissaan 20hlö ja liput kierroksille ovat ostettavissa vain ennakkoon Netticketin verkkokaupasta tai Netticketin myyntipisteistä kortilla. Pyydämme myös asiakkaita huomioimaan sopivan etäisyyden muihin kierroslaisiin ja huolehtimaan käsihygieniasta. Kierroksille ei saa osallistua nuhaisena tai muuten huonovointisena.

Lippujen hinta kierroksille on 7€/hlö ja ne ovat myynnissä osoitteessa: https://www.netticket.fi/torstain-kulttuurikavelykierros-lohja

Kulttuurikävelykierros -aikataulu 2020:

 

4.6. Ojamon Kartano, Tarja Virtanen

11.6. Vahvat Naiset Lohjalla, Virve Haahti

18.6. Liessaari, Riitta Laine

25.6. Elias Lönnrotin Sammatti, Timo Aunio

2.7. Museolta Avolouhokselle, Jarmo Kuningas

9.7. I Kalk-Petters Rike”, Gunilla Räikkönen (ruotsiksi)

16.7. Lohjan keskusta, Timo Aunio

23.7. Elias Lönnrotin Sammatti, Timo Aunio

30.7. Kalkki-Petterin Jäljillä Virkkalassa, Gunilla Räikkönen

6.8. Lohjan Harjun kierros, Elina Kaukojärvi

13.8. Hiidensalmen Asuntomessualueen historiaa, tätä päivää ja tulevaisuutta, Tarja Lönnström

20.8. Ojamo Herrgård – Gunilla Räikkönen (ruotsiksi)

27.8. Lohjan Pyhän Laurin Kirkkomaa – Virve Haahti

3.9. Porlan kierros, Riitta Laine

Lisätietoa: https://tapahtumat.visitlohja.fi/fi-FI/topic/5ec4deb54300457100072080

 

 

Share This