Torstain kulttuurikävelykierrokset - VisitLohja

Ajankohtaista

Torstain kulttuurikävelykierrokset

Lohjan perinteiset kesän Torstain kulttuurikävelykierrokset alkavat jälleen kesäkuun alussa. Torstain kulttuurikävelykierroksia on järjestetty kesästä 2007 alkaen, jolloin vastavalmistuneille Lohjan oppaille kaivattiin opastuskokemusta ja vastaavasti oli herännyt tarve yksittäisten matkailijoiden opastetuille kierroksille. Näistä tarpeista nousi idea järjestää opastettuja kävelykierroksia torstaisin Lohjan keskustassa. Kolmentoista vuoden aikana tapahtumasarja on vakiintunut odotetuksi kesätapahtumaksi Lohjalla ja se on myös kasvanut kattamaan koko Lohjan alueen.

Kulttuurikävelykierrokset alkavat torstaina 6.6. klo 17.00 ja jatkuvat torstaisin aina elokuun loppuun saakka, poikkeuksena juhannusaaton aatto, jolloin on kierrostauko.  Ensimmäinen kierros käydään Paikkarin Torpan maisemissa, missä Timo Aunio johdattaa kierroslaiset Elias Lönnrotin jalanjäljille. Seuraavalla viikolla on myös uusi kierros vuorossa, sillä tuolloin nähdään ensimmäistä kertaa rooliopastus, jossa Waanilan kartanon Wanhan emännän, Bertha Heitmann vie kierrokselle Lohjan keskustaan.

Sammatin ja Lohjan keskusta lisäksi Lohjan oppaat ovat suunnitelleet kierrokset Routiolle, Virkkalaan, Tytyrin avolouhoksen maisemiin, Porlan virkistysalueelle, harjulle ja Lohjan Pyhän Laurin kirkon kirkkomaalle. Kierroksilla on myös vaihtelevia teemoja, kuten 360-vuotis syntymäpäiviä viettävä Lohjan Pedagogia, Kalkki-Petterin valtakunta ja leikkimieleinen kierros mobiililaitteiden avulla. Kulttuurikävelykierros on ensimmäistä kertaa myös englanniksi opastettuna Lohjan keskustassa elokuun ensimmäisenä päivänä. Yleisön kannattaakin osallistua niin monelle kierrokselle kuin mahdollista, sillä jokainen kierros on erilainen ja tuo varmasti uutta näkökulmaan Lohjaan ja lähimatkailuun.

Kulttuurikävelykierrokset toteuttavat Lohjan Oppaat ry yhteistyössä Lohja Matkailupalvelukeskuksen kanssa. Kulttuurikävelykierrokset maksavat 7€/hlö ja kestävät noin tunnin. Liput kierroksille kannattaa ostaa etukäteen osoitteesta netticket.fi tai Netticketin lipunmyyntipisteistä.

Torstain kulttuurikävelykierrosten aiheet, oppaat ja aikataulut:

6.6. klo 17 Paikkarin Torpan kävelykierros, Timo Aunio
13.6. klo 17 Aikamatka menneisyyteen, Virve Haahti
27.6. klo 17 Lohjan pedagogion historiakierros, Susanne Sere
4.7. klo 17 Kalkki-Petterin Valtakunnassa, Gunilla Räikkönen
11.7. klo 17 Roution kulttuurimatka, Heikki Hanhimäki
18.7. klo 17 Museolta avolouhokselle, Jarmo Kuningas
25.7. klo 17 Sammatti vuosisatojen saatossa, Timo Aunio
1.8. klo 17 The history of Lohja and the towncenter, Tarja Virtanen
8.8. klo 17 Porlan virkistysalue, Riitta Laine
15.8. klo 17 Lohjan Pyhän Laurin kirkon kirkkomaa, Virve Haahti
22.8. klo 17 Harjun ulkoilualue, Elina Kaukojärvi
29.8 klo 17 Keskustan Patsaat ja muistomerkit, Gunilla Räikkönen

Liput 7€/hlö netticket.fi ja Netticketin lipunmyyntipisteistä 
Lisätietoa: visitlohja.fi/nae-ja-koe/kulttuurikierrokset/

Share This