Vuoden 2018 Matkailuyritys on Kettukallion Elämystila - VisitLohja

Ajankohtaista

Vuoden 2018 Matkailuyritys on Kettukallion Elämystila

Lohjalla, vuoden 2018 Matkailuyrityksesi on valittu Kettukallion Elämystila. Vuoden matkailuyrityksen kriteerejä ovat laatu, kehittyvä ote, saavutettavuus, suositukset, yhteistyökyky, uusiutumiskyky ja asiakaslähtöisyys. Tuomaristo oli valinnassaan yksimielinen. Kettukallion Elämystilan yrittäjinä toimivat Terhi ja Tuomas Korpijaakko. Palkinto julkistettiin perjantaina 8.3. vietetyssä Lohjan Matkailugaalassa. Matkailugaalaa vietettiin nyt jo seitsemännen kerran.

Muita palkintoja vuoden 2018 menestyneille jaettiin seuraavasti.

Vuoden Tulokas 2018, Riitta Laine ja Lohjan Viherpiipertäjät.

Vuoden someilmiö 2018, Josefiinan Aitta.

Lohjanjärven Helmi 2018, Lohjan kalaseura ja Lohjanjärven kalastuskilpailut

Kulttuurimatkailukohteen vaalija, Paikkarin torpan tuki ry

sekä yritysten ehdottamana Paras yhteistyökumppani 2018, Suurniemen Tila, Hanna Savelainen.

Vuoden 2018 matkailuyritys – Kettukallion Elämystila

Kettukallion Elämystila yritys, mikä on kehittynyt huimaa vauhtia viimeisen vuoden aikana. Kohde on ollut jo pitkään Lohjan tarjonnassa mukana, mutta muutama vuosi sitten tehdyn sukupolvenvaihdoksen myötä uudistuksia tapahtuu ripeästi. Kohteessa on majoitusta, ruokailuja, savusaunaa, seikkailuja, syntymäpäiväpaketteja ja tykypäiviä. Kettukallion saavutettavuutta on parannettu opastein, uuden tieyhteyden myötä, nettisivujen kehityksen myötä ja lähtemällä mukaan eri portaaleihin ja kampanjoihin. Yrittäjät ovat rohkeasti lähteneet kansainväliseen markkinointiin mukaan ja kehittäneet itseään usealla koulutuksella parempiin valmiuksiin. Kettukallion savusauna löytyy tänä vuonna Visitfinlandin TOP100 Saunaa Suomesta listalta.

Kettukallion Elämystila on hankkinut myös matkanjärjestäjäoikeudet ja tekee aktiivisesti yhteistyötä muiden yrittäjien kanssa. Yrittäjät omalla toiminnallaan parantavat myös muiden osaamista mm. järjestämällä ensiapukoulutuksen alueen toimijoille omissa tiloissaan. Kohteessa on selkeää eksotiikkaa ja sellaista ainutlaatuista tarjontaa, mikä vetoaa kotimaisten asiakkaiden lisäksi myös kansainvälisiin asiakkaisiin. Kettukallion Elämystila täyttää erityisen hyvin kaikki Vuoden matkailuyritykselle asetetut kriteerit laatu, uusiutumiskyky, kehittyminen, suositukset ja asiakaslähtöisyys.

Lisätietoja kohteesta www.kettukallio.net

Vuoden tulokas 2018 – Riitta Laine ja Lohjan Viherpiipertäjät

Vuoden tulokkaalta vaaditaan aina vahvoja näyttöjä kuluneen vuoden ajalta. Toimijan tulee olla kohtalaisen uusi ja mielellään yritys tai yrittäjä, joka on rynnistänyt matkailutarjontaan näyttävästi mukaan. Tämän vuoden tulokas, Riitta Laine yrityksellään Lohjan Viherpiipertäjät, on virittänyt verkkonsa kuluneen vuoden aikana laajaan yhteistyöhön. Vauhti on Riitalla niin kova, että oletamme hänellä olevan enemmän tunteja vuorokaudessa kuin monella muulla. Riitta toimii Tytyrin oppaana ja Lohjan luonto-oppaana sekä Arboretum Magnolian kohdeoppaana. Hän on avannut kaksi majoituskohdetta Lohjan keskustaan ja saanut arvosanaksi Booking.com asiakkailta 9.6. Tämä varmasti juontaa juurensa Riitan hyvin asiakaslähtöisestä palveluasenteesta ja aina tehdään jokaisen viihtyvyyden eteen pientä extraa, jotta jokainen tuntisi itsensä tervetulleeksi.

Riitta Laine on aktiivinen yhteistyökumppani kaupungille, matkailulle, kohteille, oppaille, Novagolle, kansainväliselle Caito-hankkeelle, Asuntomessuille ja tässä ehkä vain osa mainittu. Riitta on ehtinyt markkinoimaan aluetta Japaniin Jata-messuille ja innokkaasti tällä hetkellä toimii mentorina muutamille muille kv- vesille aikoville. Toivoimme, että Riitan vauhti säilyy ja näemme jatkossa paljon hyviä tuloksia eri yhteistyökuvioista ja saamme uutta tarjontaa Lohjan matkailukentälle jatkossakin.

Lisätietoja: https://www.visitlohja.fi/ryhmat/ryhmamatkat-lohjalle/

Vuoden 2018 someilmiö -Josefiinan Aitta

Tuomaristo nosti esille kohteen, jonka sometyöskentely on huikean aktiivista. Kun Josefiinan Aitta tekee somenoston, sillä on hetkessä satoja tykkäyksiä eri puolelta Suomea. Jos Josefiinan Aitta tekee tuotearvonnan, on osallistujia helposti useita tuhansia. Yrityksen sivuja seuraa valtava joukko ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneet yrityksen tuotteista. Tämä osoittaa sitä, että tämän ajan kaupanteko voi toimia monella eri konseptilla. Se, että pitää yksityistä, pientä, maaseutumaista kivijalkakauppaa melko vaikeasti maantieteellisesti löydettävässä paikassa, Virkkalan takana, ei välttämättä ratkaise yrityksen näkyvyyttä ja asiakkaiden tietoisuutta tarjonnan olemassaolosta.

 

Josefiinan Aitan sometoiminta facebookissa ja instagramissa on laadukasta, erittäin hyvät kuvat ja ystävällinen puhuttelu, sekä aina viikonlopun aukiolon jälkeen kävijöiden kiittäminen. Yrittäjä on myös mukana Lohjan tapahtumissa ja tuo niitä omissa kanavissaan esille, jolloin tämä toimii laajalle seuraajajoukolle Lohja – markkinointina. Yritys ja sen tuotteet tunnetaan pitkälti Lohjan ulkopuolella ja yritys toimii loistavana vetovoimatekijänä ja syynä tulla Lohjalle shoppailumatkalle. Tuomaristo kannustaa Josefiinan Aittaa ja yrittäjä Iiris Kosusta, jatkamaan aivan huikeaa someaktiivisuutta ja toivoo jatkossa ihania tuotekuvauksia Lohjanjärvi taustalla.

Lisätietoja: www.josefiinanaitta.fi

Lohjanjärven helmi 2018- Lohjan kalaseura ja Lohjanjärven kalastuskilpailut

Lohjanjärven matkailullinen merkitys on todella suuri. Merkittävän järvestä tekevät siellä toimivat yritykset, aktiviteetit ja tapahtumat. Toimijat ovat avainasemassa mahdollistamassa sen, miten järvelle pääsee ja miten järvestä voi nauttia Lohjalle vierailemaan tuleva henkilö, jolla ei ole omaa asumusta tai mökkiä järven rannalla. Järven aktiviteeteista yksi suuri massojen liikuttaja on kalastus. Kalastaa voi myös omassa rauhassa, mutta matkailulle tärkeä merkitys kalastuksesta tulee silloin, kun järjestetään kilpailut. Kilpailut, jotka on hyvin organisoitu, laadukkaat palkinnot ja hyvä kalakantainen vesistö missä kalastaa, vetävät väkeä eri vuodenaikoina paikkakunnalle parhaimmillaan useaksi päiväksi. Kalastajat treenaavat järvellä jo hyvissä ajoin ennen varsinaista kilpailua. Tästä hyötyvät majoituspaikat, ravintolat sekä kahvilat, myös vähittäiskauppa ja bensa-asemat.

Vuoden 2018 Lohjanjärven helmi, Lohjan Kalaseura, on laadukkaasti ja aktiivisesti järjestänyt kalastuskilpailuja Kuhanuistajasta pilkkikilpailuihin. Seuran edustajat ovat myös monessa muussa Lohjan vesistöihin liittyvissä tapahtumissa mukana. On upeaa, että oman lajin harrastajat osaavat ja jaksavat järjestää paikkakunnalle tapahtumia, joista koituu sitten hyötyä paljon laajemmalle palveluverkolle. Palkinnon ottivat vastaan Kalaseuran edustajat pj. Jussi Eloranta ja hallituksen jäsen Tuomas Hutri.

Lisätietoja: www.lohjankalaseura.com

Kulttuurimatkailukohteen vaalija – Paikkari torpan tuki ry

Matkailu tarvitsee mielenkiintoisia kohteita, jotta matkailijalla on syy lähteä matkaan ja saapua paikkakunnalle. Monessa kohteessa kulttuuri ja matkailu kulkevat käsi kädessä täydentäen toisiaan ja tarjoten matkailijalle parhaimmillaan sivistävän ja kehittävän kokemuksen. Lohjalta löytyy kohde, Paikkarintorppa, Elias Lönnrotin synnyinpaikka, mikä on erityisen tärkeä koko Suomen kulttuurihistorian näkökulmasta. Suomen kielen, tarinoiden mytologian ja suomalaisen kulttuuriperinteen kehittyminen ja säilyminen ovat tämän kohteen avainsanoja. Historia, siitä kertovat tarinat ja kohde, eivät säily automaattisesti, vaan sen eteen tehdään paljon arvokasta työtä.

Kulttuurimatkailukohteen ylläpitäminen ja säilyminen tuleville sukupolville on tärkeää, tosin valitettavan usein talkoopohjaista ja pienen porukan pyyteetöntä työskentelyä historian säilyttämiseksi. Lohja sai Sammatin liittyessä Lohjaan 2009 vuoden alussa, kulttuurimatkailun helmen, Paikkarin torpan, matkailun tarjontaan mukaan. Tämä uusi palkintokategoria haluttiin myöntää erittäin arvokkaasta kulttuurikohteen säilyttämisen ja kehittämisen työstä Paikkarin torpan tuki ry:lle ja kunniakirja myönnetään kulttuurimatkailukohteen vaalijalle.

Palkinnon ottivat vastaan Paikkarin torpan tuki ry:n toinen vpj. Eeva-Kaisa Linna ja sihteeri Esa Koskinen.

Lisätietoja: www.paikkarintorpantuki.fi

Paras yhteistyökumppani – Suurniemen Tila, Hanna Savelainen

Paras yhteistyökumppani on yritysten itsensä ehdottama taho, joka on nimensä mukaisesti paras yhteistyökumppani. Jokainen yrittäjä ja toimija tarvitsee tukiverkkoonsa sellaisia toimijoita, jotka ovat laadukkaita, osaavia, tsemppaavia ja omaa toimintaa parhaalla mahdollisella tavalla tukevia. Suurniemen Tilan Hanna Savelaista, ehdotti parhaaksi yhteistyökumppaniksi kaksikin eri tahoa Susanna Synnerberg -Synnerbergin kioski-kahvilasta sekä Riitta Laine Lohjan Viherpiipertäjistä. Hanna kuvailtiin ehdotuksessa mm. näin: Tilan emäntä on hyvin aktiivinen ja haluaa kehittyä ja vie tilaansa koko ajan eteenpäin. Hannalla on paljon uusia ideoita. Hanna on monipuolinen, innovatiivinen ja energinen moniosaaja.

Lisätietoja: www.suurniementila.com

Myös näitä tahoja ehdotettiin parhaiksi yhteistyökumppaneiksi:

Lohjan matkailua/ Visitlohjaa, Lohjan Spa & Resort, Lohjan Viherpiipertäjät, Pakopeliyritys Runaway Plan ja Lohjan kaupungintalon Fazer Amica ruokalan henkilöstöä.

Tämän vuoden tuomaristoon kuuluivat

Päivi Kallo, päätoimittaja, Länsi-Uusimaa

Mika Kortelainen, johtaja, Laurea AMK

Tom Gammals, toimitusjohtaja, Novago Yrityskehitys

Pasi Hotti, puheenjohtaja, Lohjan Yrittäjät ry

Pekka Puistosalo, elinvoimajohtaja, Lohjan kaupunki

Sari Heikkilä, puheenjohtaja, Lohjan Oppaat ry

Sanna Maula, Yrittäjä, Vuoden 2017 matkailuyrityksen edustaja

Minna Ermala, matkailupäällikkö, Lohjan kaupunki, tuomariston pj.  ja siht.

Lisätietoja aiheesta Lohjan Matkailusta 044 369 1309 tai tourist@lohja.fi tai matkailupäällikkö minna.ermala@lohja.fi 044 374 1218.

Lohjan matkailu www.visitlohja.fi

Share This