Vuoden matkailuyritykseksi on valittu TheraFish - VisitLohja

Ajankohtaista

Vuoden matkailuyritykseksi on valittu TheraFish

 

Lohjan matkailugaala järjestettiin tänä vuonna metsägaalana 23.10.2020 ja vain rajatulle henkilömäärälle. Metsägaalassa jaettiin vuoden 2019 ansioituneiden matkailuyritysten ja matkailua ja Lohjan tunnettuutta edistävien tahojen palkinnot.

Vuoden 2019 Matkailuyritys on TheraFish

TheraFish on tullut muutama vuosi sitten Lohjan matkailutarjontaan mukaan. Yrityksen alkuvuotena 2017 heidät valittiin jo Vuoden tulokkaaksi. TheraFish on ansiokkaasti kehittänyt toimintaa eteenpäin ja tarkoin valitulla omalla linjalla. TheraFish tarjoaa kalastusopaspalveluja Lohjanjärvellä myös esteettömästi. Yrittäjinä toimivat Mari Elal ja Esa Keino.

TheraFish on ollut uranuurtaja Lohjan esteettömän palvelutarjonnan synnyttämisessä ja tämän yrityksen osalta on kyse kalastuksen ja luonnon helpommasta saavutettavuudesta. TheraFish on ollut aktiivisesti Lohjanjärven palvelujen kehittämisessä mukana ja tuonut sisältöä omalta osaltaan Etelä-Suomen suurimmalle järvelle sekä verkostoitunut hyvin alueen muiden yrittäjien ja tapahtumien kanssa.

Yrityksen palvelun laatu on ensiluokkaista, tämän kuulee erityisesti tyytyväisiltä asiakkailta. Yrityksen someaktiivisuus on erittäin hyvä ja onnistuneiden matkojen fiilikset välittyvät sitä kautta laajasti. Valtakunnallistakin tunnustusta TheraFishille tuli vuoden alussa, kun Mari Elal, valittiin 2020 Venemessuilla Vuoden Kalaoppaaksi.

Tämän vuoden valinnassa Vuoden matkailuyritykseksi yhdistyvät loistavasti ajankohtaan sopivasti vastuullinen matkailu ja Lohjanjärven ympäristössä toimiva kehittyvä yritys ja muutoinkin Vuoden matkailuyritykselle asetetut tiukat kriteerit.

therafish.fi

 

Vuoden 2019 tulokas on EK Event

EK Event ja yrittäjä Elina Kaukojärvi tarjoaa monipulisia matkailupalveluja Lohjan ja lähiseudun alueella. Elina on ehtinyt vuoden sisään verkostoitua, virittää nettisivut ja verkkokaupan, tehdä suuren määrän uutta tuotetarjontaa, parantanut muutamien kohteiden esteettömyyttä, tehnyt oppilaitosyhteistyötä, hommannut trafin taksiluvat ja ihan oman biilin asiakkaiden palvelemiseksi sekä laajentanut rohkeasti uuteen yritystoimintaan kuluvan vuoden aikana.

EK Eventin Elina on kouluttautunut, opastanut, ottanut yhdet 2021 Lohjalle tulevat EM -kilpailut haltuun ja brändännyt omaa yritystä erilaisin näkyvin varustein. Vuoden tulokas 2019 on ahkera somettaja ja viestijä siitä, mitä milloinkin tapahtuu ja missä tämä väsymätön tehopakkaus nähdään paikalla.

EK Event on esimerkki siitä, miten yrittäjäksi ryhtyminen tuodaan ilolla esille ja siitä yrittäjyydestä nautitaan joka solulla. Elina Kaukojärvi on myös osoittanut, miten muuntautuva ja sopeutuvainen on yrittäjän alkutaipaleella oltava, jotta verkostot oppivat tuntemaan ja luottamaan hyvin moninaisen tehdyn työn kautta.

ekevent.fi

2019 Hyvän mielen välittäjä on HUS/ Lohja sairaala, synnytysosasto

Tämä hivenen perinteisestä matkailusektorista poikkeava hyvän mielen ja fiiliksen välittäjä on liikuttanut lohjalaisia ja paljon Lohjan ulkopuolelta tulevia kuluneen vuoden aikana hellyttävillä ja tunteikkailla hetkillä, sekä Instagramissa että Facebookissa. Hyvä mieltä ja fiilistä on välitetty myös tuomalla esiin elämän tärkeimpiin hetkiin liitettävää turvallisuutta ja luotettavuutta, sekä tekijöiden ammattitaitoa esittelemällä.

HUS/Lohja sairaalan synnytysosaston työntekijöiden aito omistautuminen työlleen ja lämmin välittäminen asiakkaista on käsin kosketeltavaa.

Nämä hyvän fiiliksen välittäjät, useimmiten kätilöt, toimivat oman työnsä asiantuntijoina ja sen lisäksi omanlaisella strategisella viestinnällä, samalla Lohjan yhtenä erittäin hyvänä vetovoimatekijänä. Asenne ja halukkuus toimia positiivisina Lohja- lähettiläinä on ihailtavaa. Oman toimialan poiketessa täysin kaupungin perinteisestä markkinoinnista, voidaan silti tehdä omassa työssä, monin eri keinoin Lohjasta ja Lohjalla sijaitsevasta palvelusta haluttu.

HUS/ Lohja sairaalan synnytysosaston oma toimiala on tekemisissä ihmisen elämästä herkän ja hapuilevan alun kanssa, jossa samalla yhdistyy valtava suuri uuden elämän syntymisen voima, ilo ja tunteikkuus.

Monien muiden Suomen synnytyssairaaloiden synnytysten vähennyttyä on Lohjan sairaalan synnytykset kääntyneet upeasti kasvuun. Toivottavasti tämä suuntaus jatkuu tulevinakin vuosina.

#hus_lohjansynnytysosasto

Vuoden 2019 twiittaaja on Virve Haahti the Guide

Virve Haahti the Guide olisi hyvin voinut olla myös vuoden tulokas, kriteerit tähän olisi täyttyneet hienosti. Virve Haahti the Guide tarjoaa opastuspalveluja mm. Lohjalla, Länsi-Uudellamaalla ja Tytyrissä. Tämän yrittäjän toiminnasta nousee ylitse muiden seuraavat asiat:

Kuka muistaa aina levittää positiivista Lohja- energiaa joka työtehtävällä?

Kuka on jakanut eniten hymyileviä hetkiä työn varrelta?

Kuka muistaa mainita somenostoissaan, millä paikkakunnalla työtä tehdään ja kenen kanssa?

Keneltä ei ole oikeat hästägit hukassa?

Twiittien lisäksi Virve on tehnyt alkavan opasyrityksen eteen paljon tärkeitä kehittämistoimenpiteitä, kouluttanut itseään, parantanut laatua, ottanut Länsi-Uudenmaan alueen opastuksia haltuun ja kertoo kaikissa verkostoissa ylpeydellä Lohjasta ja lähialueesta.

Ei liene yllätys, että Virve Haahti the Guide nousee Lohjan kaupungin teettämässä vuoden 2019 media-analyysissä kahdeksannelle sijalle twiitanneena henkilönä Lohjan kaupungista ja Virve on Lohjan matkailun ahkerin twiittaaja 55 nousevalla tägäyksellä.

virvehaahti.com

Vuoden jos toisenkin tapahtuma, Lohjan Rantajamit

Lohjan Rantajamit on pitkäaikainen, perinteinen musiikkifestari Lohjalla, Suurseudun Osuuskaupan järjestämänä. Rantajamien musiikkikattaus tuo Suomen eturivin artisteja viihdyttämään useampaa tuhatta festarikävijää kolmen päivän rupeamalla, Aurlahden rantakentälle. Tapahtumavastaavana toimii nykyisin SSO:lta Elina Pakkanen.

Tapahtumat ovat yksi tärkeimmistä ihmisten liikuttajista paikkakunnalle. Tapahtumilla luodaan viihtyisyyttä paikallisille asukkaille ja houkutellaan parhaimmillaan uusia asukkaita.

Suurten tapahtumien onnistuminen vaatii paljon yhteistyökumppaneita ja monialaista osaamista, jotta kaikki sujuu suunnitelmien mukaan. Puhumatta tapahtumajärjestäjien tapahtuman aikaisesta venymisestä välillä mahdottomiinkin asiakkaiden tai olosuhteiden vaatimiin suorituksiin.

Tapahtumat, jotka vakiinnuttavat paikkansa vuosi toisensa perään ja jopa kehittyvät ja kasvattavat asiakasmäärää ovat todellisia timantteja paikkakunnille. Monet paikkakunnat tunnetaan juuri tietyistä tapahtumista ja tapahtumien brändi tunnetaan, vaikka ei koskaan ole edes itse osallistuttu. Tapahtumat antavat selkeän oman leimansa kaupungille.

Tapahtumat luovat nousevan kulutuspiikin paikkakunnan palveluissa ja ne näin ne tuovat tuloja paljon laajemmin, kuin pelkästään tapahtuma-alueella oleville toimijoille.

Lohjan Rantajamit on ollut olemassa tänä vuonna 2020 jo 30 vuotta. Juhlajamit siirtyivät koronan vuoksi ensi vuodelle ja toivottavasti silloin Rantajamit voidaan järjestää jälleen. Rantajamit on järjestetty Lohjanjärven läheisyydessä vuodesta toiseen, kutsumanimenä Suomen suurin luokkakokous. Viime vuotena Rantajamit ovat edelleen kehittyneet ja siirtyneet aivan fyysisestikin lähemmäs Lohjanjärven rantaa ja laineita.

rantajamit.fi

Lohjan torin aurinko on torikahvila Kaffela

Lohjan torikahvila on nimeltään Kaffela ja yrittäjinä toimivat Riikka Ventelä ja Minna Kunnari.

Torit ovat kaupunkien hermokeskuksia. Torilla tavataan, on legendaarinen lause, jota käytetään, kun yhteisöllisesti tärkeää asiaa halutaan juhlia yhdessä. Toria ei ole ilman torimyyjiä ja toimijoita, jotka pitävät torin elävänä. Torin kuuluu olla ihmisten olohuone, matalan kynnyksen paikka tulla aistimaan kaupungin tunnelmaa ja kuulemaan viimeisimmät kuulumiset

Kaffela, Lohjan torin aurinko, on tehnyt rohkeita aloitteita Lohjan torin kehittämiseksi. Torin aurinko, on juurikin se Lohjan torin kohdalla palveleva hyväntuulen paikka, jossa tarjotaan tyylikkään ja hyvän palvelupaikan lisäksi maukkaita tuotteita ja ystävällistä hymyä.

Kaffela on mukana myös monessa muussa keskustan liepeillä toteutettavassa tapahtumassa siirtäen toimivan palvelukonseptin näppärästi muuallekin. Kaffela ja sen yrittäjät ovat aktiivisia verkostoitujia jakaen osaamistaan muillekin yrittäjille. Kaffelan Minna ja Riikka ovat olleet kokoamassa parina vuonna myös Lohjan kahvilapäivä -tapahtumakonseptia.

Kaffela on Lohjan torilla kaikkina torin aukioloaikoina keväästä myöhäiseen syksyyn, säässä kuin säässä ja päivän polttavimmat poliittiset keskustelut käydään Lohjan toriparlamentissa Kaffelan pöydässä.

kaffela.fi

Paras yhteistyökumppani 2019 on EK Event

Paras yhteistyökumppani valitaan aina toisten antamien ehdotusten ja perustelujen pohjalta. Ilman hyviä yhteistyökumppaneita ei yritystoiminnasta tule oikein mitään ja ainakin yrittäminen on paljon mukavampaa, kun on toimivia kumppaneita matkan varrella.

EK Event yritystä ja yrittäjä Elina Kaukojärveä parhaaksi yhteistyökumppaniksi ehdotti kolme eri tahoa: Virve Haahti The Guide, Susanna Synnerberg Perttilästä ja Josefiinan aitta Virkkalasta. Perusteita olivat mm:

Tämä henkilö on vienyt esteetöntä matkailua eteenpäin ja Elinan kanssa yhteistyö on täysin saumatonta. Elina on aina iloinen ja yritteliäs ja hänellä on uskomaton draivi.

ekevent.fi

Tuomaristoon tänä vuonna kuuluivat:

Päivi Kallo, päätoimittaja, Länsi-Uusimaa

Mika Kortelainen, johtaja, Laurea AMK

Tom Gammals, toimitusjohtaja, Novago Yrityskehitys

Pasi Hotti, puheenjohtaja, Lohjan Yrittäjät ry

Pekka Puistosalo, elinvoimajohtaja, Lohjan kaupunki

Sari Heikkilä, puheenjohtaja, Lohjan Oppaat ry

Terhi Korpijaakko, Yrittäjä, Vuoden 2018 matkailuyrityksen edustaja

Minna Ermala, matkailupäällikkö, Lohjan kaupunki

 

Share This