Näe ja koe

Galleriat

Kässän talo

Tervetuloa kulttuuri, -taide- ja juhlataloon. Kässä on vuokrattavissa yhtenä kokonaisena tilana tai talosta voi vuokrata yksittäisiä huoneita monipuoliseen käyttöön. Kässän talo toimii paitsi taidenäyttelytilana myös konserttien, matineoiden, pienimuotoisten teatteriesitysten, illanviettojen, perhejuhlien yms. pitopaikkana. Pienempiä huoneita voi vuokrata erikseen kokous- ja neuvottelutilaksi.

Yläkerrassa on työskentelytiloja eri taiteenharjoittajille joko ryhmissä tai yksin.
Piha-aluetta voi käyttää esim. konserttien, yhteislaulutilaisuuksien ja teatteriesitysten järjestämiseen. Se voi toimia myös osana näyttelytilaa.

Kässään ovat tervetulleita yksityiset henkilöt, yritykset, järjestöt, yhdistykset, kerhot, harrastuspiirit ym. Lisää mahdollisuuksista ja tarkemmat tiedot näyttelyistä löydät tapahtumasivulta. Kässän talo sijaitsee idyllisen Vappulantien varressa, joka sivuaa myös Eero Järnefeltin äidin, Elisabetin, pitkäaikaista kotitilaa Vieremää ja Arvid Järnefeltin asuttamaa Rantalaa. Vappulantien läheisyydessä sijaitsee myös kuvanveistäjä Aimo Tukiaisen suunnittelema Arvid Järnefeltin muistomerkki.

Kässän talossa pääsee kulkemaan myös liikuntarajoitteiset.

Taidenavetta

Johannes Lohilammen museon vanha navetta on lasten ja nuorten kulttuuri- ja ympäristökeskus, jota käytetään vaihtuvien näyttelyiden tilana. Näyttelytilaa isännöi Lohjan Museo.

Liikuntarajoitteisille huonot liikkumismahdollisuudet.

Taideaitat

TaideAitat kesänäyttely. Laadukas taidenäyttely vuosittain Sammatissa heinäkuussa.

Ajo-ohje:
Helsingistä tultaessa E18 moottoritieltä toinen liittymä (Sammatti-Nummi) ja Turun suunnasta ensimmäinen liittymä (Sammatti, Karjalohja) —> Sammattiin päin n. 2,5 km. Vasemmalla.
Tai Sammatin keskustasta n. 4,5 km Paikkarintietä (tie 104) Pohjoiseen.
Näyttelypaikka on 500 m Paikkarin torpan risteyksen (ja Miinan mökin) jälkeen oikealla.

www.facebook.com/taideaitat

Miinan mökki

1860-luvun asuinrakennus, joka on saanut nimensä pitkäaikaisimman asukkaansa, Elias Lönnrotin veljentyttären Miina Lönnrotin mukaan. Mökki sijaitsee Paikkarilla. Taidenäyttelyitä sekä käsitöiden myyntinäyttely.

Liikuntarajoitteisilla on valitettavasti todella vaikea kulkea Miinan Mökin alueella.

Käsitöiden myyntinäyttely: 24.06.-10.07.2017 klo 11.00–17.00, ellei toisin mainita.

Martinpiha (galleria)

Martinpihan galleria helmessä on vaihtuvat näyttelyt.
Liikuntarajoitteiset pääsevät kulkemaan alueella ja pääsevät hyvin joihinkin kauppoihin, inva wc löytyy. Kynnysten kanssa tarvitsee jonkun auttamaan.

Lohjan pääkirjaston näyttelytilat

Lohjan pääkirjastossa on kaksi näyttelytilaa, Lohjan Museon isännöimä Linderinsali sekä lapsille ja nuorille suunnattu monitoimitila Pähkinä. Lohjan pääkirjaston näyttelytiloissa järjestetään näyttelyitä ympäri vuoden.

Liikuntarajoitteisille kirjastossa liikkuminen onnistuu kohtuullisen hyvin.

Avoinna:
Kirjaston aukioloaikoina
Varaukset: Lohjan Museo (019) 396 4204
Lohjan Pääkirjasto: (019) 369 1477
www.lohja.fi/museo
www.lohja.fi/kirjasto

Lainajyvästö

Sammatin Kirkon vieressä oleva lainajyvästö on 1700-luvulta. Se oli entisajan pankki, johon talletettiin ja josta voistiin lainata viljaa. Lainajyvästöä vuokrataan näyttelykäyttöön.

Liikuntarjoitteisilla huono kulkeminen Laijajyvästössä.

Vuokraus: Lohjan Museo

Makasiini

Lohjan Museon Makasiini sijaitsee keskiaikaisen kirkon läheisyydessä kulttuurihistoriallisesti arvokkaalla Iso-Pappilan alueella. Lohjan museo järjestää vuosittain useita näyttelyitä Iso-Pappilan näyttelytiloissa.

Liikuntarajoitteisilla huonot liikkumismahdollisuudet.

Teija Kaarteen Mosaiikkigalleria

Mosaiikki on pienistä palasista tehty sommitelma. Palaset voivat olla värillistä lasia, kiveä, keramiikkaa tai jotain muuta materiaalia. Palat kiinnitetään toisiinsa ja alustaansa erityisellä sideaineella, kitillä tai sementillä.

Mosaiikkiteos on kaunis ja eläväpintainen, joka näyttää aina erilaiselta katsoi sitä mistä suunnasta tai missä valossa tahansa, vaikutelma on aina kiehtovan ja mielenkiintoinen. Tämä vanha taiteenlaji on herännyt henkiin harrastajien keskuudessa yhä enenevissä määrin ympäri maailmaa. Sen käyttömahdollisuudet ovat melkein rajattomat.

Teija Kaarteen mosaiikkimaailmassa Lohjan Iso-teutarissa pääsee ihailemaan taiteilijan töitä vuosien varrelta. Galleria on avoinna sopimuksesta, minkä lisäksi Mosaiikkigalleriaan on mahdollista tutustua myös Karteen sotamuseo vierailun yhteydessä.

Poikkeuksena Kaarteen sotamuseon ja TeijArt Mosaiikkigallerian yleisöpäivät ovat la 10.6.2017 klo 14:00 ja la 5.8.2017 klo 14:00. Ei tarvita etukäteisvarausta, joten tule ja tutustu .

Pääsymaksu: 10 €/henkilö, maksu käteisellä.
Tiedustelut: Lohjan Matkailupalvelukeskus 044 369 1309 tai tourist(a)lohja.fi.

Share This