Kartanot ja matkailutilat - VisitLohja

Näe ja koe

Kartanot ja matkailutilat

Kartanoiden lumoa ja maatilamatkailua, näistä löytyy pala kauneinta Lohjaa.

Alitalon Omenaviinitila

Alitalon Omenaviinitila / Ciderberg

Lohjansaaren Askolan kylässä on Alitalon omenaviinitila, joka tarjoaa omaleimaisia maaseutuelämyksiä kiireisimmällekin kulkijalle. Keväällä kukkivat huumaavan raikkaasti tuoksuvat 13 000 omenapuuta ja syksyllä kypsyvät ihanan maukkaat omenat. Ryhmäruokailumahdollisuus ja kokoustilat käytettävissä 60 hengelle.

Kesäisin avoinna päivittäin.

Muina aikoina viinimyymälä on avoinna sopimuksen mukaan

Makasiini kesällä

Katteluksen tila

Katteluksen tila sijaitsee Karjalohjalla, läntisellä Uudellamaalla vain tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Tilalla tuotetaan luomuviljaa ja harjoitetaan maatilamatkailua. Kesäaikaan tilalla asustaa lukuisa joukko kotieläimiä asiakkaiden ja tilan oman väen ilona.

Katteluksen tila tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden viettää mökkilomaa keskellä kaunista maalaismaisemaa. Erilaisten perhejuhlien järjestäjille tilalla on vuokrattavissa kaksi tunnelmallista ravintolatilaa. Syväjärven rannassa sijaitsevassa suuressa savusaunassa voi viettää iltaa vaikka työ- tai ystäväporukan kanssa.

Myllyniemen matkailumaatila

Myllyniemen matkailumaatila

Myllyniemi – Yllättävän Jyvällä – tarjoaa ainutlaatuiset puitteet tuloksekkaalle kokoukselle ja seminaarille, onnistuneelle valmennukselle sekä mieleenpainuvalle juhlalle. Teemme kaikkemme, jotta asiat sujuvat ja kaikki onnistuneeseen kokoukseen tarvittava toimii. Ota yhteyttä ja olet tervetullut!

Liikuntarajoitteiset pystyvät liikkumaan Myllyniemessä kohtuullisen hyvin, joissakin kohdissa apua voi tarvita.

Vivamo

Vivamo

Vivamon toimintakeskus sijaitsee luonnonkauniin Lohjanjärven rannalla vain tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta, 4 km Lohjan keskustasta. Alue käsittää n. 27 hehtaaria vehmasta uusmaalaista luontoa, jossa on tilaa hiljentyä ja harrastaa. Vivamo tarjoaa ihanteelliset puitteet rauhallista kokous- tai kurssipaikkaa etsiville yrityksille tai yhteisöille. Samoin perhejuhliin esim. häiden pitopaikaksi sopii erityisen hyvin kodikas Särkyneen Sydämen kirkko (n.200 hlölle) ja kesähäihin jyhkeä Pyhän Birgitan kappeli (n.30 hlölle) Viihtyisät yhden ja kahden hengen, sekä 4 -6 hengen majoitushuoneet tarjoavat mahdollisuuden viipyä pidempäänkin.

Vivamon ravintola tarjoaa päivittäin maukasta kotiruokaa, ja huippuosaamisellaan se kruunaa vaativankin juhlan. Ravintolaan mahtuu n. 150 hlöä, kesällä toimii myös 70 hengen katettu ulkoterassi. Samoin rantapuistossa n. 120 hengen telttaravintola. Eri tyyppisiä kokoustiloja löytyy pienistä 10 hengen neuvottelutiloista 200 hengen juhlasaliin. Vivamo on mielenkiintoinen kohde myös retkiryhmille. Retken ohjelmaan voi sisällyttää mm. Vivamon esittelyn, lounaan ja kahvit, sekä muuta ohjelmaa toivomusten mukaan.
Vivamossa toimii myös hyvin varustettu kristillinen kirja- ja lahjatavarakauppa sekä kirpputori Kirppu & Kirja, josta löytyy mm. tuhansia kirjoja, vaatteita ja kodin pientavaraa.

Hiljaisuuden puutarha

Pohjoismaiden ensimmäinen Hiljaisuuden puutarha avattiin Vivamossa 2007. Se perustettiin jokaisen Vivamon kävijän käyttöön hiljentymisen ja hyvien kohtaamisten paikaksi. Puutarha kuuluu kansainväliseen Quiet Garden -järjes­töön, jonka yhteydessä toimii noin 300 retriittikäyttöön rakennettua puutarhaa eri puolilla maailmaa.

Raamattukylä

Vivamolla on oma Raamattukylän harrastajateatteri, joka on ollut elämyksellinen retkikohde jo yli 100 000 kävijälle. Raamatun ikiaikaiset kertomukset heräävät eloon draaman, musiikin ja tanssin keinoin. Ohjelmat sopivat kaikenikäisille.

Lastenkylä

Uutena, pari vuotta sitten, ovat tulleet Vivamon Lastenkyläpäivät touko – elokuun aikana. Virikkeellistä ja monipuolista ohjelmaa perheen pienimmille ja ala-asteikäisille.
Raamattukylään ja Lastenkyläpäiviin ilmoittaudutaan etukäteen, esitys- ja toimintapäivät löytyvät vivamo.fi sivuilta. Vivamon polut sopivat myös liikuntarajoitteisille. Maasto on suurimmaksi osaksi esteetöntä, muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta.

Ojamon Kartano

Ojamon kartano

Ojamon kartanon päärakennus sijaitsee Lohjanjärven rannalla lähellä Lohjan keskustaa (n. 4 km). Päärakennuksen on rakennuttanut 1850-luvun alussa everstiluutnantti Dimitri Swertschkoff venäläiseen empiretyyliin. Everstiluutnantti Dimitiri Swertsckoffin omistuksessa kartano oli v. 1847-63. Nykyisin kartanon omistaa Lohjan Kotiseutututkimuksen Ystävät ry:n perustama Vanha Lohja -säätiö.

Kartano on kuuluisa siitä, että sen maalla on Suomen vanhin rautakaivos. Erik Flemingin ollessa Raaseporin lääninherrana v. 1528-40 löydettiin Ojamosta rautamalmia. Kun lääni peruutettiin v.1542, sai Fleming oikeuden käyttää hyväkseen rautamalmilöytöä ja hän kutsui maahan tätä varten saksalaisia vuorimiehiä. Työt eivät kuitenkaan päässeet alkua pidemmälle kun Fleming kuoli v. 1548. Juhana Herttua aloitti louhinnan uudelleen ja rakensi Mustioon sulatusuunin, mutta toiminta katkesi jälleen parin vuoden kuluttua. V. 1616 määräsi Kustaa Adolf työt Ojamon kaivoksessa uudelleen aloitettaviksi ja perusti Mustioon masuunin sekä vasarapajan. Kun Jakob Wolle osti Mustion v. 1644 sai hän oikeuden louhia kruunun kaivoksesta. Malmivarat vähenivät nopeasti ja louhinta lopetettiin Ojamossa 1670-luvulla. Viimeisen kerran malmia louhittiin vielä 1824-1860.

Ojamon kartanon alueella sijaitsee päärakennuksen lisäksi renkitupa, kaivoksen jätekivistä 1850-luvulla rakennettu navettarakennus, kaivosmiesten tupa sekä kaivosaukkoja, joista syvin ulottuu 43 metriä vedenpinnan alapuolelle. Nämä vanhat kaivosaukot tarjoavat erikoisen puistonäyn joita ei muiden kartanoiden pihapiireistä löydy. Puistossa on myös vaahterakujan päässä hautakivi, joka on pystytetty eversti Swertschkoffin haudalle.

Nyt on ryhmillä mahdollisuus päästä tutustumaan Ojamon kartanoon ja Ojamon kartanon pihapiiriin opastetuilla kierroksella. Vierailuaika Ojamon pihapiirissä kestää 1 tunnin. Vierailuaika Ojamon kartanossa ja pihapiirissä kestää n. 1,5h.

Ryhmävierailut Ojamon kartanolla:
Vierailut tilauksesta päivittäin

Vierailu Ojamon kartanoon (1h):
2€/hlö sekä opastus alk. 70€/ryhmä. (lapset 7-16v 1€/hlö)

Vierailu Ojamon kartanoon ja kartanon pihapiiriin (1,5h):
2€/hlö sekä opastus alk. 90€/ryhmä. (lapset 7-16v 1€/hlö)

Opastushinta koskee max 25 hengen ryhmiä, isommille ryhmille suosittelemme kahta opasta.

Avoinna:
Ryhmille ympäri vuoden ja kesäisin muutama yleisökierros. Muutokset mahdollisia.

Varaukset ja lisätietoa:
Tämä osoite ohjaa sinut lähimmälle parkkipaikalle,

Hyrsylän Mutka

Hyrsylän mutka

Hyrsylän mutka on ainutlaatuinen matkailukohde joka on avoinna ryhmille ympäri vuoden. Karjalaisessa hirsilinnassa Aira kertoo elämästään ja tarjoaa kanelipullat ja juhlamokkaa ruusukupeista. Myynnissä Airan elämänkertakirjat. Hurmaava nukke- ja lelumuseo ja Disney- kokoelma. Airan vanhuudenkodissa tutustutaan miten Aira haluaa elää turvallisesti esteettömässä omassa kodissa mahdollisimman kauan.

Pihapolun varrella näet mm. Vanhan höyryveturin ja resinan Viipurista, Miina Äkkijyrkän ”Woimasonnin”, Panssaritorjuntatykin, muistopatsaat sodassa kaatuneille ja sotaorvoille (Viktor Suvio) ja sotainvalideille (Sten Suvio) sekä lummelammikon. 1700-luvun aitassa on talonpoikaisantiikkia ja ”Vanhat käsityöt”- näyttely, ja Wanhassa Langin talossa (1860) on Lotta- Marski- sotamuseo, koululuokka ja 50 koulujen opetustalua. Antiikkinallet ja miesten lelut ( junat, autot, ym.) Airan ja Ekun ”Elämäntyö”- julistenäyttely.

Jokaiselle Airan runsas lahjakassi!

Osoite: Hyrsyläntie 185, 09430 Saukkola
Vierailun kesto: 2h
Hinta 40€/ Aikuinen , 20€/ Nuoriso
Varaukset ja tiedustelut: kitisamulin@gmail.com
Lisätietoa: www.airasamulin.fi
Tällä hetkellä otamme vastaan vain ryhmiä. Matkanjohtajien toiveesta emme toistaiseksi yhdistä yksittäisiä vierailijoita isompiin ryhmiin kuten normaalisti on tapana.
Minimikoko omalle ryhmälle on 10 aikuista.
Sopii myös liikuntarajoitteisille!

Martinpihan puutarha Lohjansaaressa

Martinpiha

Martinpiha on idyllinen matkailutila Lohjansaaressa lähellä Lohjanjärveä. Aittahuoneet 2-hengen, 3-hengen ja 4-hengen huoneita. Huoneissa jääkaappi ja vedenkeitin, osassa TV. WC- ja suihkutilat eri rakennuksessa. Juhla- ja kokoustilat myös isommille seurueille. Ryhmäruokailu tilauksesta. Martinpihassa on myös hirsisauna ja kylpytynnyri. Kesäravintolassa ruokailumahdollisuus. Pihapiirissä useita pieniä myymälöitä.  Hinta alkaen: 84,-€/vrk 2-henkeä.

Juhla- ja kokoustilat

Juhla- ja kokoustilat sopivat niin pienille kuin isommillekin seurueille. Juhlavintti on suuremmille tilaisuuksille kuten häille sopiva vaihtoehto (n. 130 henkeä). Lisätilaa saadaan Martinpihan omilla juhlateltoilla. Lisäksi kodikas seurustelu/kokoustila n. 15-20 hengelle sekä n.20 hengen puinen kota tulisijalla. Myös erilaisia aktiviteetteja, kuten frisbeegolfia,  soutuveneitä, polkupyöriä, perinteinen sauna ja kylpytynnyri, sekä kahvilaravintola ja myymälät.

Aukioloajat
Kesällä: toukokuu la-su 11-16
kesä-elokuu: ti-pe 11-18, la-su 11-16, ma suljettu

Majoitus- ja juhlatilat sopimuksesta (talvikausi suljettu)

Töllin Mylly

Töllin mylly on elävä museo, joka tarjoaa elämyksiä ja mahdollisuuden tutustua omakohtaisesti siihen, miten vilja muuttuu terveellisiksi raaka-aineiksi.

Share This