Kaféer - VisitLohja

Äta och dricka

Kaféer

Alitalon Omenaviinitila

Äppelvingården Alitalo

I Askola by på Storön ligger äppelvingården Alitalo, som bjuder förbipasserande på personliga landsbygdsupplevelser. På våren blommar gårdens 13 000 äppelträd och avger en berusande fräsch doft och på hösten mognar härligt saftiga äpplen. Du kan avnjuta produkter från gården såväl i baren som i beställningsrestaurangen med välsmakande hemlagad mat. Besöket får färg av gårdens temarundvandringar och husdjuren på gårdsplanen. Du kan köpa med dig hem av Alitalos viner och cider.

Öppen: sommartid dagligen, året om enligt överenskommelse.

Café Laurissa myytäviä virvoitusjuomia

Café Lauri

Café Lauri är ett klassiskt traditionellt kafé alldeles i stadens centrum. Dess rötter går långt ner i Lojomyllan, men inspirationen är hämtad från den finländska och europeiska kafékulturen. Idén är att erbjuda kunderna högtstående kaféupplevelser med kunnig och vänlig betjäning. Salta och söta konditorivaror framställs i regel på platsen och råvarorna beställs främst från producenter i trakten. Café Lauri har också ett mötesrum för 8–10 personer.

Pauligs bästa kafé i 2015.

Öppet:
Tis-fre 10-19, lör 10-17, sön och mån stängt

Cafetoria

Kafferosteri, öppet för privatkunder lör kl. 10–15.

Kahvila Kampuksen tarjoiluja

Café Kampus

16 platser.

Cafe Liisa

Lämpligt för grupper.

Prinsessakakun pala, Ville Juurikkalan kuva

St. Honoré

Det här konditori-kaféet har låtit tala om sig långt utanför Lojo. Konditoriets sockerbagare Timo Stolpe låter kunderna ta del av hans yrkesskicklighet med läckra tårtor och bakverk. Man märker att Stolpe har arbetat hos en kunglig hovleverantör i Sverige. Utöver bassortimentet i kaféet kan läckergommar beställa sina egna favoriter bland mer än 30 tårtor för fester. Kaféets konstutställningar växlar varje månad.

Öppet: mån–fre kl. 9–17, lör kl. 9–15.
40 platser. Lämpligt för grupper.

Lakeside Cafén rakennus

Lakeside Café

Lakeside Café ligger alldeles på stranden till Lojo sjö, i lugnet i naturen, och erbjuder fina lokaler för möten, tankesmedjor, kursdagar, fester och minnes-stunder. Fullständiga rättigheter.
Öppet: på sommaren tis–sön kl. 12–22 (med reservation för vädret), övriga årstider lör kl. 14–21 och sön kl. 13–18.

ABC Lojo (öppet 24 h)

ABC restaurant, Hesburger, buffébord
Lämpligt för grupper

Lounaskahvila Punakaneli ulkoa

Punakaneli

80 platser, lämpligt för grupper och rörelsehindrade.

Share This