Möteslokaler - VisitLohja

Konferenslokaler

Möteslokaler

Alitalon Omenaviinitila

Äppelvingården Alitalo

I Askola by på Storön ligger äppelvingården Alitalo, som bjuder förbipasserande på personliga landsbygdsupplevelser. På våren blommar gårdens 13 000 äppelträd och avger en berusande fräsch doft och på hösten mognar härligt saftiga äpplen. Du kan avnjuta produkter från gården såväl i baren som i beställningsrestaurangen med välsmakande hemlagad mat. Besöket får färg av gårdens temarundvandringar och husdjuren på gårdsplanen. Du kan köpa med dig hem av Alitalos viner och cider.

Öppen: sommartid dagligen, året om enligt överenskommelse.

Gasthaus Lohjan hotellihuone

Hotell-restaurant Gasthaus Lohja

Ett charmigt hotell och en stämmingsfull källarrestaurant med terass på promenadavstand från Centrun. Hotellet har 18 nyrenoverade rummet och priserna ingår varierad frukostbuffee, WiFi, parkering och kvällbastu. Restaurant är öppet mondag-fredag 15.00 – 22.00 och lördag 13:00-22:00.  Hotellet är öppet 24/7.

Martinpiha

Martinpiha

Helmi Galleriet med varierande utställningar under sommaren.

Boende
Pris: från 42 €/pers./dygn inkl. frukost
Martinpiha är en idyllisk turistgård på Lojoön nära Lojo sjö. Man kan övernatta i mysiga, vintervarma boder. Fest- och möteslokalerna passar för både mindre och större sällskap. Mat på beställning för grupper av olika storlek. På beställning arrangeras också olika aktiviteter såsom paddling. Martinpiha har också bastu och badtunna. Halv- eller helpension möjlig. På sommaren kan man äta även på Sommar kaféet.

Myllyniemen matkailumaatila

Myllyniemi

Det idylliska Myllyniemi erbjuder en unik inramning för ett resultatrikt möte och seminarium, för en framgångsrik kurs och en oförglömlig fest. Vi gör allt för att det som behövs för ett lyckat möte ska fungera. Ta kontakt och var välkommen!

Café Laurissa myytäviä virvoitusjuomia

Café Lauri

Café Lauri är ett klassiskt traditionellt kafé alldeles i stadens centrum. Dess rötter går långt ner i Lojomyllan, men inspirationen är hämtad från den finländska och europeiska kafékulturen. Idén är att erbjuda kunderna högtstående kaféupplevelser med kunnig och vänlig betjäning. Salta och söta konditorivaror framställs i regel på platsen och råvarorna beställs främst från producenter i trakten. Café Lauri har också ett mötesrum för 8–10 personer.

Pauligs bästa kafé i 2015.

Öppet:
Tis-fre 10-19, lör 10-17, sön 11-14 och mån stängt

Emilia-koti

Emilia-koti ligger på stranden till sjön Hormajärvi. Hemmets huvudbyggnad har ett mångsidigt allrum med brashörna och plats för cirka 30 personer. Litet köksutrymme med kylskåp, mikro, kaffekokare, vattenkokare och minispis. Litet bastuutrymme, glasveranda och altan i direkt anslutning till bryggan och sjön. Handikapptoalett vid ingången.
Huvudbyggnaden har rullstolsramp. Gårdsplanen har hammock, brasgrill, överbyggd grillplats och grupper av trädgårdsmöbler. Möjlighet att ordna sittplatser för ca 60 personer utomhus – bordsgrupper. Vid behov av inkvartering kan man boka extra gäster i våra ”mormorsstugor”, två stugor med två bäddar. Inga bekvämligheter.

Priset fastställs efter gruppstorlek, tid för vistelsen och gästernas kategori.

Hotelli Lohja Reception

Hotelli Lohja

Hotelli Lohja är ett högklassigt och trivsamt hotell i centrum av Lojo, i omedelbar närhet till busstationen och all service. Hotellet har 29 hemtrevliga och ljusa rum, från enkelrum till en svit med egen bastu. Från långvarigare vistelse kans Hotelli Lohja erbjuda sina gäster inkvartering i en fullt utrustad lägenhet. Hotellet har även ett konferensrum för 32 personer.
Alla rum är rökfria och har ett eget badrum med toalett och dusch. En del av rummen är allergianpassade. Rummen har även telefon, tv, fön, strykbräde och minibar. En mångsidig bufféfrukost, kvällsbastu, en alkoholfri minibar och bredbandsanslutning ingår i priset.

Folkets hus i Immula

Plats för drygt 100 personer.
Tillgång till konferenslokaker.

Kalkkipetteri

Kontorshotell i Virkby. Lokaler för konferenser och utbildning. Du har tillgång till arbetsprojektor och video. Vi står till tjänst med rätt dimensionerade lokaler för både små och stora företag. Om du vill kan du låta vår personal ta hand om kontorsrutiner såsom postning, telefonväxel, anskaffning av kontorsmaterial, så kan du koncentrera dig på ditt eget arbete. Du har också tillgång till kopierings- och faxapparater. Området har även en lunchrestaurang där du kan beställa trakteringen till möten. I samband med konferenssalen finns också mindre rum för projektarbete. Kalkkipetteri ligger i Virkby på det forna cementbrukets område, ca 10 minuter från Lojo i riktning mot Hangö. Rikligt med gratis parkeringsplatser.

Ilmakuva Kanneljärven opistosta

Kanneljärven opisto

Ungefär 125 gäster kan övernatta på det här institutet på en gång.
Boende erbjus främst i dubbelrum,eftersom antalet enkelrum är begränsat. Alla rum har sängkläder, wc och dusch samt kokmöjligheter med egna kärl. Rummen ges ut på ankomstdagen ca kl. 9–10. Rummen och nycklarna överlåts före lunch på avresedagen. För grupper kan även helpension arrangeras efter önskemål. Företag, grupper och enskilda kan även hyra bastun inomhus eller de två basturna vid stranden till Hormajärvi. Konferenslokaler med av utrustning hyrs även ut till företag. Rektorns hus ligger inom institutets gårdsgrupp, avskilt i närheten av sjön. Huset har lokaler för såväl fester som möten och kan inkvartera 1–6 personer.

Föreningshuset i Karstu

Föreningshuset i Karstu är ett stockhus som byggdes i början av 1900-talet och idag ägs av Karstu-Karkali Seura. Huset ligger i landsbygdsomgivning, mitt i byn, på Karstuvägen 1160 vid landsvägen mellan Lojo och Sammatti. Föreningshuset har byggts om och gjorts tidsenligt. Det har eluppvärmning, festsal med scen, rymlig serveringslokal och ett välutrustat kök samt sanitetsutrymmen. Karstu-Karkali Seura ry, boendeföreningen i området, hyr ut huset för fester och möten. Föreningen har även cateringservice.
Lokalerna rymmer cirka 125 personer.

Kisakallion urheiluopiston pääsisäänkäynti

Kisakallio Idrottsinstitut

160 platser, lämpligt för grupper.

Kutsilan valistustalo

Kör 6,36 km från vattentornet mot Saukkola. Tillgång till konferenslokaler för 100 personer.

Ilmakuva Laiskanlinnan Majatalosta

Laiskanlinna

Sju bostäder på 34–56 m2 uthyres vid sjön Purujärvi med klart vatten. Veckopris 400–560 € och dygnspris 100–140 €. De välutrustade stugorna är rökfria och har el, uppvärmning och rinnande vatten. Lämpliga för familjer med barn och husdjur. Priset inkluderar användning av båt, bastu och strand. Be om vår broschyr.

Lakeside Cafén rakennus

Lakeside Café

Lakeside Café ligger alldeles på stranden till Lojo sjö, i lugnet i naturen, och erbjuder fina lokaler för möten, tankesmedjor, kursdagar, fester och minnes-stunder. Fullständiga rättigheter.
Öppet: på sommaren tis–sön kl. 12–22 (med reservation för vädret), övriga årstider lör kl. 14–21 och sön kl. 13–18.

Laurentiussalen (stängd hittills på grund av ombildning)

Laurentiussalen är den största konferens- och festlokalen i auditorieklassen i Lojo. Salen ligger vid Tytyrin koulu och har 461 sittplatser. Den största delen av konserterna i Lojo arrangeras här. Lokalen gör det möjligt att ordna konserter, föredrag och evenemang för allmänheten som kräver stort utrymme. Salen har all modern mötesteknik. Den är lämplig för såväl kommersiella evenemang som medborgaraktiviteter. Laurentiussalen ligger mitt i Lojo centrum, nära Sankt Lars kyrka och stadshuset.
Minimihyra 3 h, från 327 €.
Fråga om pris för kommersiella evenemang.

ABC Lojo (öppet 24 h)

ABC restaurant, Hesburger, buffébord
Lämpligt för grupper

Lohjan Juhlaserviisi (lunch- och beställningrestaurang)

75 platser

Lojo stads mötes- och festlokaler

Laurentiussalen (stängd hittills på grund av ombildning)
Laurentiussalen är den största konferens- och festlokalen i auditorieklassen i Lojo. Salen ligger vid Tytyrin koulu och har 461 sittplatser. Den största delen av konserterna i Lojo arrangeras här. Lokalen gör det möjligt att ordna konserter, föredrag och evenemang för allmänheten som kräver stort utrymme. Salen har all modern mötesteknik. Den är lämplig för såväl kommersiella evenemang som medborgaraktiviteter. Laurentiussalen ligger mitt i Lojo centrum, nära Sankt Lars kyrka och stadshuset.

Minimihyra 3 h, från 327 €.
Fråga om pris för kommersiella evenemang.

Kyrkogatan 6, 08100 Lojo
Lojo stad/bildningsväsendet
(019) 369 1552

Järnefeltinsali os. Pääkirjasto, Karstuntie 3, 08100 LOJO, p. 044 369 1366 –
80 m2

Verksamhetscentret Harjula, Kullervogatan 7, 08100 Lojo, tfn (019) 369 1552 
Salen har en monterbar läktare med plats för 104 personer, varutöver salens främre del har plats för ca 50 stolar. Balkongen rymmer ca 50 personer. Vid t.ex. konserter eller teaterföreställningar i lokalen kan man sälja högst 200 biljetter. För evenemang där gästerna sitter till bords finns det stolar och bord för 160 personer. Rökning är förbjuden inomhus och på gården. Evenemang med alkoholservering får inte arrangeras i lokalen. Verksamhetscentret är absolut rusmedelsfritt.

Kässän talo, os. Tynninharjuntie 21, 08700 LOHJA, tfn 044-369 5602
Kässä on vuokrattavissa yhtenä kokonaisena tilana tai talosta voi vuokrata yksittäisiä huoneita monipuoliseen käyttöön. Kässän talo toimii paitsi taidenäyttelytilana myös konserttien, matineoiden, pienimuotoisten teatteriesitysten, illanviettojen, perhejuhlien yms. pitopaikkana. Pienempiä huoneita voi vuokrata erikseen kokous- ja neuvottelutilaksi.

Tytyrisalen
Tytyrisalen är en stor möteslokal omgiven av sten som ligger vid Tytyri upplevelsegruvan. Salen tar ca 80 personer. Den ligger 80 meter under markytan, vilket gör att det inte är helt lätt att avlyssna era hemligheter. Mötestekniken omfattar dataprojektor, vit duk, blädderblock, overhead och ljudåtergivning.  Salen är även mycket lämplig för fester och mindre konserter. Scenerna från Isaks snickeri i den finländska filmen En tomtesaga är inspelade i Tytyrisalen. Hyra för Tytyrisalen från 200 €/h. Tytyrisalen och Upplevelsegruvan är öppna för grupper året om.

Bokningar Lojo Turistservicecentrum,044 369 1309, tourist@lohja.fi
https://www.tytyrielamyskaivos.fi/sv/

 

Folkets hus i Lojo

Lokaler för 150 personer och kafé för 75 personer. Därtill konferensrum.

Lounaskahvila Punakaneli ulkoa

Punakaneli

80 platser, lämpligt för grupper och rörelsehindrade.

Lylyisten kartano

Lylyisten Kartano

Priser efter säsong: i huvudbyggnaden 45–55 €/natt/pers. inkl. sängkläder och frukost, i stugorna 35–70 €/dygn eller 200–380 €/ vecka.
Den här idylliska landsbygdsmiljön har fem stugor, av vilka två är parhus, samt 12 rum i huvudbyggnaden, bäddar för sammanlagt 60 personer. På gården finns bastu, strandbastu för 30 personer och tre grilltak, varav ett vid sjöstranden. Dessutom har gården en restaurangsal för 50 personer samt en konferens- och festsal i stallbyggnaden. Naturen ger möjligheter till mångsidiga aktiviteter. På gården finns ett historiskt offerbord. I Nyland finns ett likadant bord i Ingå.

Marttala

Lokaler för ca 50 personer.

019-324 467 tai 019-321 726

Meriturva

Utbildningscentret Meriturva i Lojo har nya lokaler som är färdigställda 2007 för såväl räddningsutbildning som konferenser. Lokalerna ligger vid riksväg 25 från Hangö till Hyvinge, på Lojoåsen, alldeles i närheten av centrum. Restaurang Merituuli står för måltiderna under konferensen. Lokalerna är utrustade med modern mötesteknik. Meriturva har rum för 14, 20, 30 och 50 personer. Därtill finns ett auditorium (för 60 pers.) med videoprojektor, DVD-spelare, DV- och VHS-bandspelare, TV, internetförbindelse, overhead och ljudåtergivningssystem. På Meriturva kan du även hyra en bastu (6–14 pers.) med bastustuga.

Lokalhyror: Klassrum 35 €/h, auditoriet 60 €/h, bastu+bastustuga 160 €/3h. En dags konferenspaket från 30 €/pers. (min. 20 pers.). Paketet inkluderar klassrumshyran, morgonkaffe, lunch och eftermiddagskaffe.

Ojamo herrgård

Ojamo gård ligger vid stranden till Lojo sjö nära stadens centrum. Överstelöjtnant Dmitri Swertschkoff lät uppföra huvudbyggnaden i rysk empirestil i början av 1850-talet. Numera ägs gården av stiftelsen Vanha Lohja som grundats av Lohjan Kotiseutututkimuksen Ystävät ry. Gården är känd för att Finlands äldsta järngruva ligger på dess mark. De gamla gruvöppningarna ger parken ett speciellt utseende som man inte kan se på andra gårdars marker.

Grupper har möjlighet att bekanta sig med Ojamo gårds färgrika historia och dess gårdsområde på rundvandringar med guide.

Öppet: grupper året om och rundturer för allmänheten på sommaren.
Pris: Inträdesavgift 2 €/person samt guidning från 53 €/grupp.

Pois tieltä! Mötes- och bastulokaler

Pois Tieltä! erbjuder fartfyllda äventyr med terrängbilssafari. Pois Tieltä! har även nyligen färdigställda mötes- och bastulokaler i en idyllisk landsbygdsmiljö. Våra bastulokaler för 15 personer och möteslokaler för 30 personer står nu klara i lantgårdens huvudbyggnad. Bara en dryg halvtimme från Helsingfors.
Tillgång till konferenslokaler för 30 personer.

Beställningsrestaurang Hannes

– privata tillställningar
– catering
– Fullständiga rättigheter
Öppet: på beställning

Paikkoja: 120

Pohjolan tuvat

Pohjolan tuvats stugor ligger i Honkaniemi i Gerknäs vid Lojo sjö. Möjlighet till måltider för grupper året om (sommartid upp till 80 personer) och övernattning i de fina stugorna av torrfura. Utöver mat-och inkvarteringsservice erbjuder Pohjolan tuvat möjligheter till aktiviteter: allt från simning (även vinterbad) till kanotsport och fiske. Våra samarbetsparter arrangerar fiske- och naturutflykter samt snöskovandring med guide. På stranden kan ni också bada i en bastu av torrfura eller hyra en roddbåt och ge er ut på den fiskrika Lojo sjö, endera på egen hand eller med guide.

Sommarserveringen är öppen från midsommar till den 31 juli vardagar kl. 14–21 och veckoslut kl. 14–23. För grupper är uteserveringen öppen även andra tider hela sommaren, endast på beställning.
Tillgång till konferenslokaler för 25 personer.

Puu-Anttila

Fest- och möteslokaler att hyra i Lojo
centrum, i ett vackert gammalt trähus.
Suurlohjankatu 2, 08100 Lojo
+358 46 547 3777
puu-anttila.fi
facebook.com/LohjanPuuAnttila
instagram.com/puuanttila

Share This