Barn och andra med barnasinne - VisitLohja

Sevärdheter

Barn och andra med barnasinne

Nuoria Kisakalliossa

Barn och andra med barnasinne

Lojo är barnens stad! Säkra kort är rekreationsbadet Neidonkeidas och Tytyri gruvmuseum. Lättgångna naturstigar kallar till äventyr och allsidiga möjligheter till motion håller pulsen uppe. På sommaren är Aurlahti med sandstranden och lekplatsen ett litet drömställe för de små semesterfirarna.

Rekreationsbadet Neidonkeidas
De mångsidiga möjligheterna till vattenmotion i Neidonkeidas lockar människor
i alla åldrar till motion och rekreation. I Neidonkeidas kan man utöver motionsoch
tävlingssimning utöva vattengymnastik, vattenlöpning, hydrospinnig, baby och familjesim eller t.ex. sportdykning. En vattenrutschbana, ett hopptorn och en sviktbräda ger fart. De minsta i familjen trivs vid pingvinduscharna i den 25 cm djupa plaskbassängen.

Runogatan 1, 08100 Lojo
044 369 1808
www.neidonkeidas.fi

Storystigen i Karnaistenkorpi
Friluftsområdet i Karnaistenkorpi har en storystig för barn och vuxna. Stigen går genom ödemark och besökarna får emellanåt stanna upp och utföra olika uppgifter. Ett roligt sätt att lära sig mer om naturen och stifta bekantskap med vild natur strax ovanom motorvägen. Skogsfolkets figurer pappa Kanto och mamma Kaarna ger alla med barnasinne orientering i mysterierna i deras hemskog. Vandringen kan även göras på egen hand.

Kisakallio Idrottsinstitut
(019) 315 11
asiakaspalvelu(a)kisakallio.fi
www.kisakallio.fi

Skejtpark
Skejtparken ligger i det s.k. transformatorområdet mellan idrottscentret Harjun urheilukeskus och stamväg 1125. Anläggningarna är byggda i betong och ytan är ungefär 1 300 m². För underhållet ansvarar LLK Oy och Lohjan Rullalautailijat ry.

Lojoåsvägen 344, 08100 Lojo
(019) 369 1803

 

Share This