Tiistai - VisitLohja

Tiistai

Tiistai

Lohjan Pyhän Laurin kirkko sisältä

Lohjan Pyhän Laurin kirkon esittelyt kesätiistaisin klo 13.30

Lohjan Pyhän Laurin kirkko on maamme kolmanneksi suurin keskiaikainen kirkko ja tullut tunnetuksi runsaista kalkkimaalauksistaan. Oppaamme esittelevät kirkkoa ja sen maalauksia kesätiistaisin 2.6. – 25.8.2020 klo 13.30.

Kesto 45 min.
Kokoontuminen asehuoneen ovella.
Vapaa pääsy.

Huolehdimme turvaväleistä ja otamme esittelyyn kerrallaan max. 49 kuulijaa.

Tilaisuus on tarkoitettu yksittäisille vierailijoille. Ryhmien pyydämme varaaman oman esittelyn Lohjan Matkailupalvelukeskuksen kautta, puh 044 369 1309 tai tourist@lohja.fi.

Järjestäjä
Lohjan Oppaat ry / Lohjan seurakunta

Tytyri elämyshissi, Ville Juurikkalan kuva

Tytyri Elämyskaivos

Lohjan keskustassa sijaitseva Tytyrin Elämyskaivos vie sinut aitoon kaivosympäristöön 100 metrin syvyyteen. Tytyrin Elämyskaivoksen ainutlaatuinen miljöö tarjoaa jokaiselle jotakin. Opastetulla kierroksella tutustutaan mainareiden värikkääseen arkeen. Juhlia suunnitteleville Tytyri-sali tarjoaa eksoottiset puitteet erilaisten tilaisuuksien pitoon. Astu sisään ja aloita matka maan uumeniin.

Yleisökierrokset ympäri vuoden. Tarkempi aikataulu löytyy osoitteesta tytyrielamyskaivos.fi

Arboretum Magnolian kukkiva kukkanen

Arboretum Magnolia

Kesällä 2020 Yksittäiset vierailijat voivat tutustua puistoon päivittäin klo 12-18 maksamalla viiden euron maksun. Näköalaterassilla tai muissa kasvillisuuden kaunistamissa taukopaikoissa voi syödä eväitä ja nauttia upeasta ympäristöstä.

Arboretum Magnolia on lohjalainen puulajipuisto, jossa on puita, pensaita ja perennoja eri puolilta maailmaa. Yhteensä puuvartisia kasveja on alueella yli tuhat. Arboretum Magnolian puut ovat kotoisin pääasiassa Kiinasta, Koreasta ja Japanista. Noin kolmasosa puista on Pohjois-Amerikasta ja noin kymmenesosa Euroopasta ja muualta maailmasta. Arboretum Magnoliaa hoidetaan puistona, jossa on puiden ja pensaiden lisäksi runsaasti monivuotisia kukkia sekä sipulikasveja. Magnoliassa on suuri määrä mm. japanilaisia ja kiinalaisia puita, joita ei kasva muualla Suomessa.

Arboretum Magnolian perustajat ovat Suvi Pohjola-Stenroos ja Esa Stenroos. Omistajat ovat rakentaneet puistoa jo 12 vuoden ajan ja nyt myös yleisöllä on mahdollisuus päästä nauttimaan tästä ainutlaatuisesta puistoalueesta. Puisto oli yleisölle avoinna ensimmäistä kertaa kesän 2015 Avoimet puutarhat -tapahtuma päivänä ja silloin Magnoliassa vieraili n. 350 kävijää päivän aikana. Valtakunnallisen tapahtuman järjestivät Puutarhaliitto ja Kotipuutarha –lehti.

Puisto on kolmen hehtaarin kokoinen alue aivan Lohjanjärven rannalla. Lohjan Matkailu näkee tämän kohteen hyvänä vetonaulana arboretum- ja puutarhaharrastajille sekä ryhmille, jotka haluavat nauttia kauniista puulajipuistosta. Magnolian kasvit on valtaosin merkitty QR-koodein, joten tämä helpottaa asiakkaille vielä syvemmän lisätiedon löytymistä, kuin mitä opastetulla kierroksella ehditään kertomaan. Opastuskielet ovat suomi ja englanti.

Opastettu kierros kestää noin tunnin ja lisäksi ryhmälle jää aikaa omatoimisesti tutustua puiston kasvistoon. Ryhmävaraukset tehdään Lohjan Matkailupalvelukeskukseen soittamalla tai sähköpostilla. Koronatilanteen vuoksi vain toisensa tuntevat ryhmät pääsevät tutustumaan puutarhaan opastetulla kierroksella.  Minimiryhmäkoko kierrokselle 20 hlöä tai minimimaksu 200 €/ryhmä. Maksimiryhmäkoko 45 hlöä.  Puutarhalla voi myös nauttia ennakkotilauksesta kahvit suolaisen tai makean piirakan kera hintaan 8 €/hlö.

Fb- sivut: https://www.facebook.com/arboretummagnolia

Neidonkeitaan vesijuoksu

Virkistysuimala Neidonkeidas

Neidonkeitaan monipuoliset vesiliikuntamahdollisuudet kutsuvat kaikenikäiset liikkumaan ja virkistymään. Neidonkeitaassa voi harrastaa kunto- ja kilpauinnin lisäksi vesijumppaa, vesijuoksua, hydrospinningia, vauva- ja perheuintia tai vaikkapa urheilusukellusta. Vauhtia antavat vesiliukumäki ja hyppytorni sekä ponnahduslauta. Perheen pienimmät viihtyvät pingviinisuihkujen ääressä 25 cm kahluualtaassa.

Kesän 2020 aukioloajat:
1.- 18.6.
ma, ke, to klo 12.00 – 20.00
ti, pe klo 6.00-18.00
la klo 10.00-18.00, su suljettu.

Juhannuksen poikkeusaukioloajat: to 18.6. klo 6.00 -14.00, 19.- 21.6. suljettu.

22.6. – 9.8. ma, ke, to klo 12.00 – 20.00, ti, pe klo 6.00-18.00, la, su suljettu.

 

Lohjan järviin uimaan

Uimaan Lohjan järviin

Lohjan järvien puhdas vesi houkuttelee kesän riemuihin. Suurin uimarantamme on Aurlahden ranta, jossa pitkä hyvin hoidettu hiekkaranta ja lasten leikkipaikka kruunaavat kesäpäivän. Rannan myötäisesti kulkee hyvä kävely- ja pyöräilyreitti Porlan ranta-alueen halki pitkälle Haikarinniemeen. Aurlahden rannalla on myös kesäkahvila. Liessaaressa on toinen suurempi uimaranta kävelysillan päässä Haikarinniemeltä. Rannalta ja sillalta aukeavat kauniit näkymät Lohjan kaupungin silhuettiin.

Lisätietoja Lohjan Kaupungin rannoista ja ajo-ohjeet löytyvät tämän linkin takaa

Avovesiuintimatkat

Swimming Holidays In Finlandin kansainväliset avovesiuintimatkat järjestetään aikavälillä 18.6. – 9.8. Tarjolla on viisi erilaista kolmen päivän avovesiuintilomaa kauniissa Lohjanjärven saaristossa. Uinti oman nopeuden mukaan 1-5 km/pvä. Uimaretkillä uintioppaat/rantapelastajat ja turvavene ja –lauta.

Katso lisätietoja www.swimmingholidaysfinland.fi.

Alitalon Omenaviinitila

Alitalon Omenaviinitila / Ciderberg

Lohjansaaren Askolan kylässä on Alitalon omenaviinitila, joka tarjoaa omaleimaisia maaseutuelämyksiä kiireisimmällekin kulkijalle. Keväällä kukkivat huumaavan raikkaasti tuoksuvat 13 000 omenapuuta ja syksyllä kypsyvät ihanan maukkaat omenat. Ryhmäruokailumahdollisuus ja kokoustilat käytettävissä 60 hengelle.

Kesällä 2020 viinitila on avoinna päivittäin 10-17

Muina aikoina viinimyymälä on avoinna sopimuksen mukaan

Lohjan lauttaravintola, Ville Juurikkalan kuva

Lauttaravintola Kaljaasi

Keskellä Lohjanjärveä sijaitseva Kaljaasi on palvellut asiakkaita vuodesta 1994. Se tarjoaa kävijöilleen mahdollisuuden nauttia kiireettömästä olosta järven keskellä. Lautalla on voi vilvoitella altaassa tai nauttia kesän lämmöstä terassilla.Kaljaasilla voi nauttia pikkusuolaista ja makeaa, oluen tai viinin kera. Lisäksi on mahdollista tilata ruokailu vähintään 25 hengelle ennakkoon.Veneettömille haut sopimuksen mukaan joko Tiiliuuninkujalta Vieremästä tai Lasitehtaan venelaiturista.

Avoinna 1.6. alkaen:

Su – To: 12:00 – 23:00
Pe – La: 12:00 – 24:00

 

 

Facebook

Vihanneksia myynnissä torilla, Jaana Perheentuvan kuva

Lohjan tori

Lohjan tori on avoinna 1.4.- 1.10.2020 tiistaisin, torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin klo 07.00-14.00.

Lohjan museo

Lohjan Museo

Punainen Miinan mökki

Miinan mökki

1860-luvun asuinrakennus, joka on saanut nimensä pitkäaikaisimman asukkaansa, Elias Lönnrotin veljentyttären Miina Lönnrotin mukaan. Mökki sijaitsee Paikkarilla. Taidenäyttelyitä sekä käsitöiden myyntinäyttely.

Liikuntarajoitteisilla on valitettavasti todella vaikea kulkea Miinan Mökin alueella.

Miinan mökillä vuonna 2020  kesäaikaan taidenäyttelyitä tiistaista sunnuntaihin klo 10-17:

30.6.-5.7. Mika Törönen (akvarelleja)

7.-12.7. Elias Lönnrot Säätiö ja Riitta Leijola (omia ja säätiön tauluja)

14.-19.7. Liisa Suominen, Maija Salo, Sirkku ja Leila Mattila (käsitöitä)

21.-26.7. Riitta Heino ja Taija Peistamo (keramiikkatyöt, eläinveistokset ja maalaukset; nahka-asut, nahkalaukut ja nahkakorut)

28.7.-2.8. Marja-Riitta Romanainen, Raija Pikku-Pyhältö ja Riitta Karvonen (akvarelleja, valokuvia ja ompelutöitä)

 

Martinpihan puutarha Lohjansaaressa

Martinpihan kahvilaravintola Venta la Riihi (kesäravintola)

Martinpihan kahvilaravintola Venta la Riihi ja kesäpuodit (kesäravintola)

Martinpihan kahvilaravintola Riihessä voit nauttia tapaksia, kotona leivottuja suolaisia ja makeita herkkuja, salaatteja sekä päivittäin vaihtuvia lounaita (A-oikeudet). Samalla voit tehdä löytöjä myymälöistä, kesävaatteita, koruja, laukkuja, keittiökeramiikkaa, lahjatavaroita, antiikkia ja humpuukkia, puutarhatarvikkeita, tammitynnyreitä, takorautatuotteita ym. Ryhmäruokailutilaukset erikseen. Heinäkuussa elävää musiikkia sunnuntai-iltapäivisin.

Avoinna:
toukokuu la-su 11-16
kesä-elokuu: ti-pe 11-18, la-su 11-16, ma suljettu

Galleria LUTS

Taidegalleria Luts ja Taidelainaamo

Galleria LUTS tarjoaa ammattitaiteilijoille uuden mahdollisuuden tuoda taidetta esiin Lohjalla, myös alueen ja seuran ulkopuolisilta taiteilijoilta. Gallerian kävijöille se tarjoaa tasokkaita näyttelyitä.

Taidelainaamo vuokraa ja myy seuran taiteilijoiden maalauksia, grafiikkaa, veistoksia ja valokuvia. Taidelainaamon toimintaperiaatteen mukaisesti taideteoksen voi joko vuokrata määräajaksi tai lunastaa sen vähittäin omaan omistukseen. Pienin kuukausimaksuerä on 20 euroa. Kuukausierän suuruus riippuu lopullisesta myyntihinnasta ja vuokrauksen minimiaika on kuukausi. Näin voi helposti testata, sopiiko kyseinen työ kotiin, työpaikalle jne. Mikäli ei tai tarve oli alkuaankin vain määräaikainen, palautuksesta voi sopia suoraan taiteilijan kanssa. Jos määräajaksi vuokratun teoksen haluaakin lunastaa kokonaan itselleen, se onnistuu maksamalla jo maksettujen erien ja jäljellä olevan summan erotuksen kertasuorituksena tai jatkaa kuukausierien maksamista kunnes teos on kokonaan maksettu. Teoksen voi myös ostaa kertamaksuna.

Avoinna ti-pe 14.00–18.00 ja la 10.00–14.00. Vapaa pääsy.

Pakopeli

Ulkoilma pakopelit

Runaway Plan toteuttaa yhteistyössä Outdoor Escape Palkesin kanssa ulkoilmapakopelejä Lohjan keskustassa. Voit varata pelin helposti yhteistyökumppanimme sivuilta ja noutaa pelitarvikkeet Runaway Planin toimipisteestä Lohjan keskustasta, Puu-Anttilasta.

Share This