Torstai - VisitLohja

Torstai

Torstai

Ojamon kartano, opas portailla

Torstain Kulttuurikävelykierrokset

Kesän 2020 Torstain kulttuurikävelykierrokset järjestetään 4.6. alkaen torstaisin klo 17 aina syyskuun alkuun asti. Kesän aikana kierroksilla tutustutaan mm. Ojamon kartanoon, vahvoihin lohjalasiin naisiin, Sammatin ja Virkkalan maisemiin sekä lohjalaisiin luontokohteisiin.

Tarkemmat kierros ajat ja teemat:

4.6. Ojamon Kartano, Tarja Virtanen
11.6. Vahvat Naiset Lohjalla, Virve Haahti
18.6. Liessaari, Riitta Laine
25.6. Elias Lönnrotin Sammatti, Timo Aunio
2.7. Museolta Avolouhokselle, Jarmo Kuningas
9.7. I Kalk-Petters Rike”, Gunilla Räikkönen (ruotsiksi) PERUTTU
16.7. Lohjan keskusta, Timo Aunio
23.7. Elias Lönnrotin Sammatti, Timo Aunio
30.7. Kalkki-Petterin Jäljillä Virkkalassa, Gunilla Räikkönen
6.8. Lohjan Harjun kierros, Elina Kaukojärvi
13.8. Hiidensalmen Asuntomessualueen historiaa, tätä päivää ja tulevaisuutta, Tarja Lönnström
20.8. Ojamo Herrgård – Gunilla Räikkönen (ruotsiksi)
27.8. Lohjan Pyhän Laurin Kirkkomaa – Virve Haahti
3.9. Porlan kierros, Riitta Laine

Kulttuurikävelykierrokset toteuttavat Visitlohja ja Lohjan oppaat ry.

Puistojumppakuva naisten voimin

Lohjan puistojumpat 1.6. – 6.8.2020

Aurlahden rannan jumppatarjonnasta vastaa tänä kesänä Lohjan Liikuntakeskus, Liikunta- ja Hyvinvointikeskus Aplico ja StudioFlo. Varusteiksi kaikille tunneille kannattaa ottaa juomapullo ja joogaan myös jumppa-alusta. Puistojumppiin pääsee 5 € kertamaksulla, joka maksetaan käteisellä paikan päällä.

Poikkeuksena aikaisempiin vuosiin, tänä kesänä tunneille ilmoittaudutaan paikan päällä tai etukäteen saman päivän aikana. Ilmoittaudu tästä!

Mikäli tunnit siirtyvät sateen vuoksi sisälle, siitä ilmoitetaan puistojumppien Facebook-sivulla tuntia ennen tunnin alkua.

Lisätiedot, sekä mahdolliset tiedotteet, peruutukset/muutokset tunteihin: www.facebook.com/LohjanPuistojumpat

Maanantaisin klo 18.00 – 18.55 Puistojumppa / Lohjan Liikuntakeskus Oy
Tehokas omalla kehonpainolla toteutettava tunti sopii kaikentasoisille liikkujille. Tunti koostuu alkulämmittelystä, lihaskunto-osiosta ja venyttelystä. Tunnilla ei mennä maahan, joten tunnille ei välttämättä tarvitse alustaa.

* Sateen sattuessa tunti pidetään Harjun koulu, Toivonkatu 2

Keskiviikkoisin klo 18.15 – 19.00 Ranta Zumba® / Liikunta- ja Hyvinvointikeskus Aplico ja Studio Flo
Kesän Zumba® yhdistää latinorytmit ja kuumimmat tanssityylit ja hitit. Rytmikäs tanssitunti, jossa rasva palaa vastustamattoman mukaansa tempaavalla tavalla. Zumba on liikuntamuoto, joka on sekä hauskaa että tehokasta! Sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille.

Torstaisin klo 9.15 – 10.00 Ranta-Yoga / Liikunta- ja Hyvinvointikeskus Aplico
Mielen ja kehon yhteistyötä korostava ja kehon voimaa ja hallintaa lisäävä harjoitus. Aurinkotervehdykset ja Yoga flow -sarja nyt aamun auringon alla Lohjanjärven rannalla. Hyvä tapa aloittaa lomapäivä tai jatkaa reippaana työn pariin.

Arboretum Magnolian kukkiva kukkanen

Arboretum Magnolia

Arboretum Magnolia on lohjalainen puulajipuisto, jossa on puita, pensaita ja perennoja eri puolilta maailmaa. Yhteensä puuvartisia kasveja on alueella yli tuhat. Arboretum Magnolian puut ovat kotoisin pääasiassa Kiinasta, Koreasta ja Japanista. Noin kolmasosa puista on Pohjois-Amerikasta ja noin kymmenesosa Euroopasta ja muualta maailmasta. Arboretum Magnoliaa hoidetaan puistona, jossa on puiden ja pensaiden lisäksi runsaasti monivuotisia kukkia sekä sipulikasveja. Magnoliassa on suuri määrä mm. japanilaisia ja kiinalaisia puita, joita ei kasva muualla Suomessa.

Arboretum Magnolian perustajat ovat Suvi Pohjola-Stenroos ja Esa Stenroos. Omistajat ovat rakentaneet puistoa jo 17 vuoden ajan ja ryhmillä ja yksittäisillä vierailijoilla on mahdollisuus päästä nauttimaan tästä ainutlaatuisesta puistoalueesta. Puisto oli yleisölle avoinna ensimmäistä kertaa kesän 2015 Avoimet puutarhat -tapahtuma päivänä ja silloin Magnoliassa vieraili n. 350 kävijää päivän aikana. Valtakunnallisen tapahtuman järjestivät Puutarhaliitto ja Kotipuutarha –lehti.

Puisto on kolmen hehtaarin kokoinen alue aivan Lohjanjärven rannalla. Lohjan Matkailu näkee tämän kohteen hyvänä vetonaulana arboretum- ja puutarhaharrastajille sekä ryhmille, jotka haluavat nauttia kauniista puulajipuistosta. Magnolian kasvit on valtaosin merkitty QR-koodein, joten tämä helpottaa asiakkaille vielä syvemmän lisätiedon löytymistä, kuin mitä opastetulla kierroksella ehditään kertomaan. Opastuskielet ovat suomi ja englanti.  Vierailijat voivat myös ladata puutarhalla Glopas-ääniopastussovelluksen käyttöön vierailun ajaksi.

Ryhmät voivat myös varata henkilökohtaisen oppaan kierrokselle.  Opastettu kierros kestää noin tunnin ja lisäksi ryhmälle jää aikaa omatoimisesti tutustua puiston kasvistoon. Ryhmävaraukset tehdään Lohjan Matkailupalvelukeskukseen soittamalla tai sähköpostilla. Arboretum Magnolian sivuilla on nyt myös verkkokauppa, josta ryhmät ja yksittäiset vierailijat voivat varata kierroksia sekä kahvitarjoilun etukäteen. Arboretum Magnolia on avoinna kesällä 2021  toukokuun 4. päivästä lokakuun puoleen väliin, mutta puutarha pidättää itselleen oikeuden koronavirustilanteen vaatimiin muutoksiin.

Fb- sivut: https://www.facebook.com/arboretummagnolia

Neidonkeitaan vesijuoksu

Virkistysuimala Neidonkeidas

Neidonkeitaan monipuoliset vesiliikuntamahdollisuudet kutsuvat kaikenikäiset liikkumaan ja virkistymään. Neidonkeitaassa voi harrastaa kunto- ja kilpauinnin lisäksi vesijumppaa, vesijuoksua, hydrospinningia, vauva- ja perheuintia tai vaikkapa urheilusukellusta. Vauhtia antavat vesiliukumäki ja hyppytorni sekä ponnahduslauta. Perheen pienimmät viihtyvät pingviinisuihkujen ääressä 25 cm kahluualtaassa.

Kesän 2020 aukioloajat:
1.- 18.6.
ma, ke, to klo 12.00 – 20.00
ti, pe klo 6.00-18.00
la klo 10.00-18.00, su suljettu.

Juhannuksen poikkeusaukioloajat: to 18.6. klo 6.00 -14.00, 19.- 21.6. suljettu.

22.6. – 9.8. ma, ke, to klo 12.00 – 20.00, ti, pe klo 6.00-18.00, la, su suljettu.

 

Lohjan järviin uimaan

Uimaan Lohjan järviin

Lohjan järvien puhdas vesi houkuttelee kesän riemuihin. Suurin uimarantamme on Aurlahden ranta, jossa pitkä hyvin hoidettu hiekkaranta ja lasten leikkipaikka kruunaavat kesäpäivän. Rannan myötäisesti kulkee hyvä kävely- ja pyöräilyreitti Porlan ranta-alueen halki pitkälle Haikarinniemeen. Aurlahden rannalla on myös kesäkahvila. Liessaaressa on toinen suurempi uimaranta kävelysillan päässä Haikarinniemeltä. Rannalta ja sillalta aukeavat kauniit näkymät Lohjan kaupungin silhuettiin.

Lisätietoja Lohjan Kaupungin rannoista ja ajo-ohjeet löytyvät tämän linkin takaa

Avovesiuintimatkat

Swimming Holidays In Finlandin kansainväliset avovesiuintimatkat järjestetään aikavälillä 18.6. – 9.8. Tarjolla on viisi erilaista kolmen päivän avovesiuintilomaa kauniissa Lohjanjärven saaristossa. Uinti oman nopeuden mukaan 1-5 km/pvä. Uimaretkillä uintioppaat/rantapelastajat ja turvavene ja –lauta.

Katso lisätietoja www.swimmingholidaysfinland.fi.

Alitalon Omenaviinitila

Alitalon Omenaviinitila / Ciderberg

Lohjansaaren Askolan kylässä on Alitalon omenaviinitila, joka tarjoaa omaleimaisia maaseutuelämyksiä kiireisimmällekin kulkijalle. Keväällä kukkivat huumaavan raikkaasti tuoksuvat 13 000 omenapuuta ja syksyllä kypsyvät ihanan maukkaat omenat. Ryhmäruokailumahdollisuus ja kokoustilat käytettävissä 60 hengelle.

Kesäisin avoinna päivittäin.

Muina aikoina viinimyymälä on avoinna sopimuksen mukaan

Lohjan lauttaravintola, Ville Juurikkalan kuva

Lauttaravintola Kaljaasi

Lauttaravintola Kaljaasissa vierailu on yksi kesän odotetuimmista. Lautta kelluu keskellä Lohjanjärveä ja on palvellut asiakkaita jo vuodesta 1994. Suomessa ei ole toista samanlaista.

Lauttaravintolassa voi nauttia pikkusuolaista ja makeaa, oluen, viinin tai muun virvoitusjuoman kera. Pikkupurtavan ja virvoitusjuomien lisäksi tarjolla mm. sup-lauta vuokrausta ja muuta mukavaa aktiviteettia tai vain mahdollisuus nauttia kiireettömästä olosta aurinkoisella terassilla järven keskellä. Esiintyjiä kesä-heinäkuun ajan joka toinen viikonloppu.

Soittamalla lautalle tarjoamme myös veneettömille kuljetukset Tiiliuuninkujalta Vieremän venelaiturista tai Lasitehtaan venelaiturista.

Facebook-sivut

Vihanneksia myynnissä torilla, Jaana Perheentuvan kuva

Lohjan tori

Lohjan tori on avoinna 1.4.- 1.10.2020 tiistaisin, torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin klo 07.00-14.00.

Tytyri elämyshissi, Ville Juurikkalan kuva

Tytyri Elämyskaivos

Lohjan keskustassa sijaitseva Tytyrin Elämyskaivos vie sinut aitoon kaivosympäristöön 100 metrin syvyyteen. Tytyrin Elämyskaivoksen ainutlaatuinen miljöö tarjoaa jokaiselle jotakin. Opastetulla kierroksella tutustutaan mainareiden värikkääseen arkeen. Juhlia suunnitteleville Tytyri-sali tarjoaa eksoottiset puitteet erilaisten tilaisuuksien pitoon. Astu sisään ja aloita matka maan uumeniin.

Yleisökierrokset ympäri vuoden. Tarkempi aikataulu löytyy osoitteesta tytyrielamyskaivos.fi

Lohjan museo

Lohjan Museo

Punainen Miinan mökki

Miinan mökki

1860-luvun asuinrakennus, joka on saanut nimensä pitkäaikaisimman asukkaansa, Elias Lönnrotin veljentyttären Miina Lönnrotin mukaan. Mökki sijaitsee Paikkarilla. Taidenäyttelyitä sekä käsitöiden myyntinäyttely kesäisin.

Liikuntarajoitteisilla on valitettavasti todella vaikea kulkea Miinan Mökin alueella.

 

Paikkarin torppa kesällä

Paikkarin torppa

Paikkarin torppa on Suomen kansalliseepoksen, Kalevalan, kansanrunouden kerääjän Elias Lönnrotin (1802-1884) syntymä- ja lapsuudenkoti. Paikkarin torpan rakennutti hänen räätäli-isänsä vuoden 1800 paikkeilla Haarjärven kylän yhteismaille. Paikkarin torppa päätettiin säilyttää senaatin vuonna 1889 tekemällä päätöksellä muistona kansallisen suurmiehen varhaisvaiheista.

Torppaan kuuluvat tupa, joka on sen vanhin osa, sekä parikymmentä vuotta myöhemmin rakennetut eteinen ja kamari. Tuvassa on nähtävillä mm. Elias Lönnrotin kehto ja hänen mustaksi petsattu kanteleensa. Kamarissa on esillä mm. Elias Lönnrotin käyttämiä ja hänen itsensä tekemiä esineitä; kirjoitusteline, käsikirjoitusteline, sekä kirjahylly.

Avoinna: 
Kesäaikaan yksittäisille vierailijoille ja ryhmille. Kesällä 2021 yleisölle avoinna 9.6.-8.8. ke-su klo 11-17. Suljettu juhannuksena 25.-27.6.2021.

Hinnasto:
Aikuiset 6 €
Eläkeläiset ja yli 10 hlön ryhmät 4 €
Alle 18-vuotiaat 0€

Käteismaksu!

Paikkarin torpan museotoiminnan tukemiseksi on perustettu Paikkarin torpan tuki ry. Tuki ry:n kotisivut palvelevat tiedoillaan myös matkailijoita: www.paikkarintorpantuki.fi.
Liikuntaesteisille käytössä inva wc, mutta liikkuminen museossa voi olla hankalaa.

Tiedustelut Lohjan Museolta ja Lohjan Matkailupalvelukeskuksesta.

Martinpihan puutarha Lohjansaaressa

Martinpihan kahvilaravintola Venta la Riihi (kesäravintola)

Martinpihan kahvilaravintola Venta la Riihi ja kesäpuodit (kesäravintola)

Martinpihan kahvilaravintola Riihessä voit nauttia tapaksia, kotona leivottuja suolaisia ja makeita herkkuja, salaatteja sekä päivittäin vaihtuvia lounaita (A-oikeudet). Samalla voit tehdä löytöjä myymälöistä, kesävaatteita, koruja, laukkuja, keittiökeramiikkaa, lahjatavaroita, antiikkia ja humpuukkia, puutarhatarvikkeita, tammitynnyreitä, takorautatuotteita ym. Ryhmäruokailutilaukset erikseen. Heinäkuussa elävää musiikkia sunnuntai-iltapäivisin.

Galleria LUTS

Taidegalleria Luts ja Taidelainaamo

Galleria LUTS tarjoaa ammattitaiteilijoille uuden mahdollisuuden tuoda taidetta esiin Lohjalla, myös alueen ja seuran ulkopuolisilta taiteilijoilta. Gallerian kävijöille se tarjoaa tasokkaita näyttelyitä.

Taidelainaamo vuokraa ja myy seuran taiteilijoiden maalauksia, grafiikkaa, veistoksia ja valokuvia. Taidelainaamon toimintaperiaatteen mukaisesti taideteoksen voi joko vuokrata määräajaksi tai lunastaa sen vähittäin omaan omistukseen. Pienin kuukausimaksuerä on 20 euroa. Kuukausierän suuruus riippuu lopullisesta myyntihinnasta ja vuokrauksen minimiaika on kuukausi. Näin voi helposti testata, sopiiko kyseinen työ kotiin, työpaikalle jne. Mikäli ei tai tarve oli alkuaankin vain määräaikainen, palautuksesta voi sopia suoraan taiteilijan kanssa. Jos määräajaksi vuokratun teoksen haluaakin lunastaa kokonaan itselleen, se onnistuu maksamalla jo maksettujen erien ja jäljellä olevan summan erotuksen kertasuorituksena tai jatkaa kuukausierien maksamista kunnes teos on kokonaan maksettu. Teoksen voi myös ostaa kertamaksuna.

Avoinna ti-pe 14.00–18.00 ja la 10.00–14.00. Vapaa pääsy.

Pakopeli

Ulkoilma pakopelit

Runaway Plan toteuttaa yhteistyössä Outdoor Escape Palkesin kanssa ulkoilmapakopelejä Lohjan keskustassa. Voit varata pelin helposti yhteistyökumppanimme sivuilta ja noutaa pelitarvikkeet Runaway Planin toimipisteestä Lohjan keskustasta, Puu-Anttilasta.

Share This